Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

50 милиона евро откуп за Георгиос Милонас

11 Юни 2008 / 14:06:41  GRReporter
803 прочитания

            Похитителите на гръцкия бизнесмен Георгиос Милонас поискаха откуп от 50 милиона евро, който да бъде изплатен в следващите 7 дни. Милонас, който е президент на Федерацията на индустриалците в Северна Гърция и е собственик на компанията за алуминиеви профили ALOUMIL бе отвлечен в понеделник срещу вторник през нощта близо до дома му в солунското предградие Панорама.


            В централните си новинарски емисии гръцките телевизии коментираха снощи, че според съпругата на жертвата похитителите му говорили на развален гръцки и най-вероятно били чужденци. Днес вестник Та Неа твърди, че полицията е открила в жабката на автомобила на Милонас бележка, в която похитителите искат сумата 30 милиона евро като откуп за освобождаването на бизнесмена. Според изданието бележката била написана на компютър и на „много добър гръцки”. Цитират се полицейски източници, според които мотивите за престъплението са изцяло финансови и се изключва възможността за тероризъм.


Вестник "Вима" обаче цитира сигурни източници, според които в отвличането на Георгиос Милонас имало чужда и най-вече балканска следа. Полицията изследва предприемаческата дейност на бизнесмена в балканските страни, където някои неуредени сметки биха могли да бъдат мотив за отвличането. Според изданието похитителите са професионалисти и с опит.


            Вчера гръцката полиция започна масови проверки на автомобилите в северна Гърция, а по граничните пунктове с България, Македония и Албания бе наложена 100-ва проверка на преминаващите автомобили, за да се попречи на престъпниците да напуснат Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus