Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Един от най-заплетените гръцки трилъри приключи в далечна Венецуела

08 Юни 2008 / 08:06:49  GRReporter
772 прочитания

            В далечна Венецуела бе открито тялото на 38-годишния американец Питър Сендъм, известен рецидивист с няколко убийства и изнудвания зад гърба си, осъден на доживотен затвор в Гърция и САЩ и от 6 години издирван от Интерпол. Тялото на Сендъм бе открито в началото на годината в хотел на остров Маргарита, а вчера резултатите от ДНК пробата доказаха идентичността му.


            Питър Сендъм излежаваше доживотна присъда в атинския затвор Коридалос, от където успя с кинематографична зрелищност да избяга на 28 май 2002 година. Тогава рецидивистът бе подпомогнат от психоложката на затвора Олга Адзамоглу, с която поддържали интимна връзка. Двойката използвала оживлението в затвора покрай сватбата на двама руски затворници на сутринта на същия ден и след обед Адзамоглу успява да изведе Сендъм преоблечен като лекар.


            След бягството от Коридалос следите на двойката се губят. 45-годишната психоложка изоставя децата си и съпруга си и заедно с Питър Сендъм заминава за чужбина. През 2006 година Олга Адзамоглу е намерена мъртва в Колумбия при неизяснени обстоятелства. Обстоятелствата при които умира любовникът й две години по-късно също са неясни.


            Американецът Питър Сендъм владееше отлично гръцкия език и беше станал неразделна част от организираната престъпност в Гърция. Той бе осъден за убийството на албанеца Константин Папа, за когото се знае, че е донасял данни на полицията за друг известен злодей – Костас Пасарис. Сендъм е осъден и за убийството на 20-годишна гъркиня в Глифада и е замесен в още няколко случаи на изнудване.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus