Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцки полицаи се гаврят с румънец

07 Юни 2008 / 07:06:11  GRReporter
797 прочитания

Временно отстранени от длъжност са седем полицаи от участъка в Коринт за зверското измъчване на задържан, но и за сериозни нарушение, извършени в негова вреда. Става дума за началника и още шестима служители, които след разпореждане на заместник министъра на вътрешните работи Панайотис Хинофотис са отстранени от началника на Гръцката полиция Василис Цятурас. О отдел „Вътрешни разследвания” са започнати различни административни и наказателни разследвания по случая по заповед от Прокуратурата.


Както стана ясно от официалните изявления на Полицията, рано сутринта в понеделник двама служители са арестували 35-годишен румънец, след оплаквания на граждани, след което са се гаврили с него и според обвиненията му, са взели всички налични пари и два мобилни телефона. В 10 ч сутринта на същия ден е било уредено прехвърлянето на задържания румънец в затвора в Нафплио, но съгласно събраните показания началникът на полицейския участък е издал заповед на четиримата полицаи, които ще го съпровождат, да изхвърлят 35-годишния мъж в някои запустял район, както е и станало.


Ден по-късно, румънецът е намерен в тежко състояние в едно поле в района на село Анитио в Арголида от негов сънародник, който е отивал там по работа. Веднага е извикана линейка и 35-годишният румънец е откаран в болница в Аргос. След предварителното следствие, проведено от полицаите в Аргос инцидентът излиза наяве и на момента е уведомен полицейския началник на Коринтия, който от своя страна информира висшестоящите  и е започната процедура срещу виновните полицаи.
Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus