Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

„Внимание: Похот!” в гръцки вариант

15 Януари 2008 / 15:01:24  GRReporter
1165 прочитания

Мария Спасова


            Трета седмица гръцките новини забавляват хората с най-интимните подробности от личния и служебния живот на бившия главен секретар на министерството на културата Христос Захопулос.  И наистина, от където и да го погледнеш, скандал, в който се смесват власт, похот, изнудване, злепоставящ видео материал и известен журналист, си е бестселър отвсякъде. „Да не си на мястото на Захопулос сега”, чукат на дърво мнозина. Кой ли би искал да е на мястото на човек, скочил от 4-тия етаж, който в момента бере душа в елитна атинска болница!


Аз, обаче, не искам да съм на мястото и на госпожа Захопулос, която, както се оказа, последна научи за дребната, мръсна тайна, свързала така фатално съпруга й със значително по-млада негова сътрудничка. Докато жената чакаше мъжа си в колата, той се хвърли от четвъртия етаж. Друг е въпросът, че само заради едното кръшкане не си струва да се скача от толкова високо. Обикновено мъжете си посипват главата с пепел, свиват си перата и чакат бурята да отшуми. Казват, че не било чак толкова страшно. Ако не вярвате, питайте Бил Клинтън.


Не знам дали си спомняте, но преди около една година Гърция се тресеше от друг кърваво-любовен скандал. Тогавашният директор на гръцкия Национален осигурителен институт Янис Вартоломеос намери смъртта си след интимна среща с 47-годишна своя подчинена. На излизане от апартамента й го причакал съпругът, разменили сочни реплики, ревнивецът бутнал Вартоломеос по стълбите и... последният издъхна на път за болницата. И неговата съпруга научи последна – когато трябваше да се върне спешно от научна конференция във Франкфурт, за да погребе мъжа си.


Едно скорошно представително научно изследване показа, че през седмата година на брачния живот 65 на сто от гърците и 64,5 на сто от гъркините изневеряват на половинките си. Представяте ли си какво става на седемнадесетата или на двадесет и седмата година? Особено ако съпругът или съпругата растат по стълбичката на властта или парите и около тях кръжат съблазнителни създания за всеки вкус?


С похотта трябва да се внимава и това е простата поука от случаите Захопулос и Вартоломеос. Всъщност, за опасностите, които крие сладострастието разказва подробно Анг Лий в последния си филм. Аз просто няма какво да добавя.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus