Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Инциденти помрачиха празниците в Гърция

29 Декември 2007 / 08:12:02  GRReporter
2250 прочитания

Свикнали сме по Коледа и Нова година да се отдаваме, изцяло на коледния дух и емоции, но инцидентите съпътстват и тази година един от най-светлите семейни празници. Поради повишеното движение в Гърция по време на празниците в автомобилни катастрофи загинаха над 30 души. От 19те инцидента с фатален изход, за периода от 21 до 24 декември, при 8 са били блъснати пешеходци, 4 са били резултат от сблъсък на автомобили и 7 на обръщане.  Само от област Атика през магистралните пунктове са минали 520 000 автомобила. За сравнение, през миналогодишния коледен период броят им е бил 282 000.


Двама мъртви и трима ранени, пък е равносметката от обръщането на лек автомобил в пропаст в района на Янина. При, все още, неизяснени обстоятелства 60-годишният шофьор напуска платното, в което се движи и пада в пропаст с дълбочина 80 метра. От останките са извадени телата на мъртвия шофьор и спътницата му от предната седалка, а съпругата му и две деца са с наранявания.


Черната хроника тази година се допълва и от множество битови инциденти. Някои от най-фрапиращите са пожарът, унищожил четири къщи в община Загори (област Янина) и семейната драма с двама ранени, разиграла се в атинското предградие Никеа. При първия инцидент пожарът вероятно започнал от комина на запалена камина и е обхванал четири съседни къщи в село Вица (община Загори). Жертви няма, тъй като обитателите са успели своевременно да избягат навън. Седем коли на пожарната се отзовават на сигнала и успяват да овладеят огнената стихия. С оглед на мерките за безопасност са евакуирани съседните къщи и две пожарни коли оставят на мястото до сутринта.


Вторият инцидент се разиграл в атинското предградие Никеа и е резултат на семеен скандал в следствие на прекалена употреба на алкохол. 30-годишен албанец в нетрезво състояние решава да посети след полунощ къщата на своята 35-годишна приятелка. Започва скандал, при който младият мъж удря приятелката си. От шума на караницата, се събужда малолетният син на жената и ранява с нож в корема и гърдите приятеля на майка си. При опита си да го обезоръжи, 30-годишния мъж също го ранява в гърдите и корема. И двамата са приети в болница със сериозни травми.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus