Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцката полиция разби международен кокаинов канал

28 Ноември 2007 / 14:11:51  GRReporter
1001 прочитания

            След перфектна операция на службите за борба с наркотрафика на Гърция, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония и Сърбия органите на реда в Атина разбиха голям канал за разпространение на еквадорски кокаин на Балканите. Операцията продължи няколко месеца и за успеха й най-голяма роля изигра изключителното взаимодействие между спец-полицаите на 5 балкански страни.


            Всичко започва в края на октомври в пристанището на Пирея, където при съвместна операция на гръцката Служба за борба с наркотрафика и митницата в Пирея е заловен сандък с 80 килограма кокаин. Контейнерът законно съдържал дървен материал, внос от Еквадор и в пролуките между дървения материал полицаите намерили 139 пакета от наркотичното вещество. Крайната му дестинация била Босна и Херцеговина чрез Хърватия. По искане на полицията в тези две страни и след разрешение на атинския прокурор в контейнера е оставен един пакет с 200 грама наркотик и съпроводен от спец-полицаи и служители на Министерството на търговския флот е изпратен до хърватското пристанище Риека.


            На 15 ноември в Риека като негов получател се явява 34-годишен грък, който пожелал съндъкът да бъде превозен с тир обратно до Гърция. Получателят и друг път е занимавал органите на реда със случаи на наркотрафик. Така контейнерът тръгва от Хърватия през Сърбия и Македония, като през цялото време е следен от полицаите, за да пристигне в атинското предградие Аспропиргос. След обиск на склада, получателят му е арестуван, а гръцката полиция издирва двама албанци, също замесени в случая. В Босна и Херцеговина и в Хърватия полицията е арестувала общо шестима души.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus