Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Руската мафия действа и в Гърция

05 Ноември 2007 / 18:11:16  GRReporter
1770 прочитания

            Клон на руската мафия се подвизава в Гърция и извършва поръчкови убийства, съобщиха от Дирекцията на гръцката полиция. Властите издирват авторите на три поръчкови убийства на граждани на бившите съветски републики, които имат постоянно местожителство в Гърция.


Кланът, за който се смята че е замесен в престъпленията се състои от 7 души – петима руснаци и двама гърци. Смята се също, че те разчистват сметки с хора, замесени в контрабанда със цигари, алкохол и бензин в страните от бившия Съветски съюз. Цената на всяко убийство е около 20 000 евро.


Това, което тревожи особено полицаите е, че едната от жертвите, 42-годишен грък от Солун не е била замесена в контрабандни сделки, но е знаела с какво се занимават мафиотите. Срещу бандитите е издадена заповед за задържане, те обаче са успели да излязат от Гърция и най-вероятно са в Русия. Гръцките власти подготвят искане за международното издирване на престъпниците, така че където и да бъдат заловени, да се екстрадират в Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus