Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Заляха с киселина българка синдикален лидер

24 Декември 2008 / 19:12:10  GRReporter
963 прочитания

            Президентката на профсъюза на чистачките и домашните помощнички в Гърция Константина Кунева бе залята с киселина снощи пред дома си, когато се е връщала от работа. 44-годишната българка била нападната от двама души, които били в автомобил и хвърлили киселината в лицето й. Жената е в критично състояние в атинската болница “Евангелизмос”, загубила е едното си око и е в кома. Според лекарите Константина има малки шансове да оживее и ако това стане, ще е инвалид.


            Константина Кунева била заплашвана няколко пъти преди фаталното нападение, съобщи вицепрезидентката на профсъюза на чистачките и домашните помощнички в Гърция Васо Цуни. Самата Цуни също е получавала заплахи, както и други техни колежки. Според Цуни престъплението е извършено от работодатели, които наемат екипи от чистачки за почистване на големи обекти.


            Двата най-големи гръцки синдикати на държавните и на частните служители изразиха възмущението си от нападението, което характеризираха като опит за убийство. И двата синдиката говорят с огромно уважение към Константина Кунева, която има богат синдикален опит и с активността си е настъпила интересите на големи работодатели. Според Комунистическата партия на Гърция нападателите на Кунева са били професионални убийци.


Константина Кунева пристига в Атина през 2001 година, заедно с майка си и сина си. По образование е историк. В Гърция започва работа в склад на супермаркет, но след година и половина работа я уволняват. Тогава става чистачка. Фирмата, в която работи обслужва станцията на електрическия влак в северното предградие Маруси и офиса на федерацията на търговците на автомобили.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus