Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-малко 10 са жертвите от падането на гръцкия изтребител

27 Януари 2015 / 11:01:16  GRReporter
793 прочитания

Генералният щаб на Гръцката военна авиация съобщи, че двамата пилоти, които са управлявали разбилия се самолет F-16 по време на вчерашния инцидент в испанската военна база Лос Лянос в региона на Албасете са загинали.

Имената на загиналите са Панайотис Ласкарис на 35 години и Атанасиос Зангас на 31 години. Първият от тях има общо 1459 летателни часа, от които 872 са на военни самолети тип  F-16, а Летателните часове на Зангас са общо 1128, като 524 от тях са на конкретния вид изтребители.

Както GRReporter съобщи снощи, жертвите от инцидента са поне десет, ранени са други 13 души.

Разбилият се вчера самолет е бил доставен на гръцката военна авиация през ноември 1997 и е имал около 4056 летателни часове.

 

Инцидентът се е случил в 16:16 в понеделник по време на излитането на изтребителя в рамките на първото за 2015 учение в рамките на програмата  за тактическо лидерство на НАТО.

Генералният щаб на гръцката военна авиация съобщи, че в испанската военна база вече е изпратен екип от гръцки експерти, които ще разследват причините за инцидента. Поради наличието на токсични материали испанските власти са забранили достъпа до мястото на инцидента. Специализиран отряд на Гръцката военна авиация е изпратен в Испания със самолет C-130 с цел да спомогне за осигуряването на достъп на сухопътните сили до пистата на базата, където се разби гръцкият изтребител. 

Категории: Новини военен самолет F-16 изтребител жертви ранени учение НАТО Испания военна база
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus