Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Гръцки военен самолет се разби в Испания по време на учение

26 Януари 2015 / 18:01:08  GRReporter
1253 прочитания

Самолет F-16 на гръцката военна авиация се разби в Испания по време на военно учение, организирано от НАТО.

Според информация на Гръцкия генерален щаб двуместният самолет паднал по време на излитане върху други самолети, които се намирали на пистата във военната база Los Llanos в региона на Албасете.

До момента няма информация за състоянието на двамата пилоти. Не е ясно дали те са успели да активират системата за автоматично изтласкване.

Испанското министерство на отбраната съобщи, че по време на инцидента са били ранени четирима души. Според испанското издание Ел Паис обаче има двама загинали, а ранените са десетима, като шест от тях са в тежко състояние.

Според нова информация от испанското министерство на отбраната жертвите на инцидента са десет. Ранените са десет, а информацията, че шестима от тях са в тежко състояние се потвърждава.

Според международната информационна агенция Associated Press предположенията на властите са, че жертвите не са испански граждани. Това засилва опасенията, че сред тях може би са и двамата гръцки пилоти на разбития самолет.

До момента от гръцка страна гръцкото няма никаква информация за пилотите. От министерството на отбраната в Атина съобщиха само, че екипажите на всички останали гръцки самолети, които участват в учението са добре.

Гръцкият самолет е участвал в първата учебна серия за годината на програма „Тактическо лидерство”, която се провежда в испанската база от 19 януари до 13 февруари. 

Категории: Новини военен самолет F-16 учение НАТО Испания военна база
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus