Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Хулигани пребиха депутат от Нова демокрация в Екзархия

16 Декември 2015 / 08:12:29  GRReporter
606 прочитания

Хулигани се нахвърлили и удряли депутата от Нова демокрация Василис Иконому в атинския квартал Екзархия. Всичко започнало около 22,00 часа снощи, когато политикът се намирал в бистрото “Захар и сол” на улица Валтециу, бил сам, без охрана. В заведението влезли десетина мъже, чиито лица били скрити от качулки и мотоциклетни каски и попитали: “Ти ли си Василис Иконому, който беше депутат от ПАСОК и Демократичната левица, а сега си депутат от Нова демокрация”. Когато той им отговорил утвърдително, мъжете започнали яростно да го удрят и да чупят каквото видят пред очите си. “Ще те убием, ако отново стъпиш в Екзархия”, крещели те.
    Веднага след инцидента депутатът е бил откаран в болницата на Червения кръст, където му е била оказана първа помощ. Интересна подробност е, че бистрото “Захар и сол” се намира точно срещу друг ресторант, където преди няколко месеца по подобен начин бе нападнат тогавашният финансов министър Янис Варуфакис.
    “Не можем да живеем в такава джунгла, в 21 век да има квартали, в които да не можеш да припариш”, заяви Василис Иконому на излизане от болницата. Председателят на парламента Никос Вуцис от СИРИЗА осъди инцидента, а временният председател на Нова демокрация Янис Плакиотакис призова полицията да действа бързо и да арестува хулиганите. “Призовавам правителството да вземе мерки, за да изолира и маргинализира анархистите”, заяви още Янис Плакиотакис.

Категории: квартал Екзархия нападение срещу депутат от Нова демокрация Василис Иконому полиция арести
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus