Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти изгониха Янис Варуфакис от атински ресторант

29 Април 2015 / 08:04:34  GRReporter
1251 прочитания

Група младежи със черни качулки нападнаха финансовия министър Янис Варуфакис, който вечерял със съпругата си Данаи Страту в ресторант в централния атински квартал Екзархия. Според самия Варуфакис младежите, чиито лица били старателно скрити, се нахвърлили върху него с обиди и обвинения, започнали да чупят стъклени чаши и чинии и шумно го приканили да напусне района им. Еказрхия е квартал, който дава подслон на многобройните анархистични организации в гръцката столица.
    Пак според самия Варуфакис, който издаде официално съобщение за случая, целта на нападателите не била да го ударят физически, тъй като ако искали, можели лесно да го сторят. Вътре в ресторанта били двама младежи, но отвън ги подкрепяла още по-внушителна група. Малко след началото на кавгата Данаи рязко се изправила, прегърнала съпруга си с гръб към младежите и така го защитила от нападение.
    Когато 15-тина минути по-късно двойката напуснала ресторанта и се отправила към мотоциклета на министъра, 6-7 анархисти отново ги нападнали и започнал ожесточен словесен двубой между тях и Янис Варуфакис. Всичко приключило, когато семейството отпитувало с мотоциклета си от Екзархия. Трябва да отбележим, че по желание на самия министър той не се охранява от служители на силите за сигурност.
    Това е първото нападение на анархисти срещу член на правителството на Алексис Ципрас, което по принцип симпатизира на идеите на “безвластниците”.

 

Категории: Янис Варуфакис анархисти нападение Екзархия атински ресторант Данаи Страту гръцки финансов министър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus