Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките банки най-вероятно ще отворят в понеделник

16 Юли 2015 / 18:07:01  GRReporter
931 прочитания

В понеделник ще отворят всички клонове на гръцките банки, съобщи гръцката информационна агенция AMNA, която се позовава на източници в банковите среди. Ограничението за теглене на 60 евро на ден обаче остава.

Според същите източници вложителите ще имат възможността да избегнат всекидневното ходене до банкомата, тъй като ще имат право да теглят наведнъж сумите за два поредни дни. Например ако даден вложител не е ползвал дебитната си карта за един или два дни, на третия ден ще има право да получи 120 евро от банкомат или гише.

Мярката цели да намали опашките пред банкоматите, които са обичайна гледка след налагането на капиталов контрол на 29 юни.

Според гръцкия информационен сайт bankingnews.gr вчера в Гърция са били доставени пари от чужбина за снабдяването на гръцките банки. В публикацията се посочва, че пренасянето е станало със самолет C130 на гръцката военна авиация.

Сайтът се позовава на неназовани източници, според които през последните седмици е имало още 3 подобни доставки. Те посочват, че след повишението на спешната ликвидност от страна на ЕЦБ днес, допълнителната ликвидност в гръцката банкова система е почти 1,5 милиарда евро, а държавните запаси възлизат на 2,9 милиарда евро. 

Категории: Икономика банки банкомати ограничение за 60 евро на ден
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus