Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Гръцки хеликоптер се приближи до кораба с нелегални имигранти край Корфу

30 Декември 2014 / 19:12:51  GRReporter
1620 прочитания

Гръцки военен хеликоптер тип Сикорски извърши проверка на товарния кораб “Blue Sky M”, за който се предполага, че транспортира около 700 нелегални имигранти. Според някои медии става дума за бежанци от Сирия.

При снижаването над кораба членовете на екипажа на хеликоптера не са забелязали никакво движение на хора. В последвалия телефонен разговор с капитана той е заявил, че на плавателния съд няма никакъв проблем.

Корабът, който плава под молдовски флаг се намираше на разстояние от три морски мили югозападно от острова Отони край Корфу, когато някой от намиращите се в него хора се обади за помощ на европейския телефонен номер 112.

Корабът вече се намира в италиански териториални води. Местните служби ще проведат проверка, за да установят дали той действително пренася нелегални имигранти.

Категории: Товарен кораб сигнал за помощ Blue Sky M нелегални имигранти Корфу италиански териториални води
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus