Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нов сигнал за бедствие на кораб на северозапад от Корфу

30 Декември 2014 / 14:12:57  GRReporter
2549 прочитания

На европейския телефонен номер за спешна помощ 112 е получен нов сигнал за бедствие от пътнически кораб. Гръцките власти са получили информация за сигнала от италианската брегова охрана, където той е бил подаден първоначално.

Корабът се намира на северозапад от остров Корфу. Към него вече пътуват два хеликоптера с цел да установят каква е ситуацията. Според непотвърдени данни на него се намират около 700 души. Предполага се, че става дума за нелегални имигранти.

В изявления за гръцката телевизия СКАЙ директорът на компанията – управител на пристанището в Керкира Спирос Андриотис заяви, че става дума за товарния кораб „Blue Sky M”, който пътувал под флаг на Република Молдова.

„На кораба се намират над 400 души. Най-вероятно става дума за имигранти, тъй като корабът не е пътнически. Той пътува към хърватското пристанище Риека. Има сведения, че сред тях има и въоръжени лица”, каза той и допълни, че информацията му е предоставена от пристанищните власти в Керкира.

За съдействие към “Blue Sky M” пътува гръцката военна фрегата “Наварино”, която се намира в региона след бедствието на ферибота „Norman Atlantic”. Според Андриотис в метеорологичните условия в региона са тежки и не е възможно отплаването на кораби влекачи.

Според репортер на телевизия СКАЙ сигналът не е бил подаден от кораба, а с телефонно обаждане от страна на някой от намиращите се на него хора. Той казал, че те са много, както и че животът им е заплашен от възникнала повреда на съда.

Очаквайте подробности. 

Категории: Товарен кораб сигнал за помощ Blue Sky нелегални имигранти Корфу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus