Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Големи демонстрации "Оставаме в Европа" в понеделник в Атина и Солун

20 Юни 2015 / 10:06:58  GRReporter
1043 прочитания

Призив за нова демонстрация в подкрепа на оставането на Гърция в ЕС се разпространява в социалните медии. Демонстрацията ще е в понеделник, 22 юни, на площад Синтагма в Атина, в 19:30, по време на Срещата на върха за Гърция в Брюксел.

Първата изява под надслов „Оставаме в Европа“ беше в четвъртък, на същото място, и в нея участваха хиляди граждани.

Посланието:

„Граждани на Атина,

В понеделник се провежда още една Среща на върха в Европа, която ще е решаваща за страната ни. Времето изтича и корабът Гърция се приближава неуправляем към скалите. Най-лошите ни страхове като че ли ще станат реалност.

Голямата демонстрация на гражданите на Атина миналия четвъртък ни показа пътя. Няма място за самодоволство. Да излезем по улиците и площадите, и пак да прогърми гласът ни „Оставаме в Европа“.

Да го имат предвид онези, които разработват планове за Grexit, драхма и превръщането на страната ни в остров на „демокрация“ от сталински тип.

Ние, гражданите, които искаме Гърция да остане в Европа и в еврото, които искаме тя да остане член на голямата демократична общност, трябва да сме пак на Синтагма в понеделник, 22 юни, в 19:30, и да държим само гръцки и европейски знамена, както и нашите свирки.

Инициативата е изключително и само на гражданите, а не на партии.  Добре дошли са всички, без изключение, да помогнат“.

И в Солун в понеделник гражданите ще се насочат към Бялата кула, за да изразят подкрепата си за оставането на Гърция в Обединена Европа. Демонстрацията ще започне в 19:30 и се организира чрез социалните медии. До момента е подкрепена от 32 000 души, а поне 3200 от тях са заявили желание да участват. „Родени сме в Европа и искаме да останем в нея“, заявяват организаторите.

И тук лозунгът ще е „Оставаме в Европа“, а целта е да се изрази  желанието на голяма част от гражданите за приключването на преговорите.

Категории: Оставаме в Европа демонстрации Атина Солун Бялата кула площад Синтагма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus