Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Проевропейски настроените гърци показаха силата си

18 Юни 2015 / 19:06:36  GRReporter
2680 прочитания

Анастасия Балездрова
    Хиляди гърци се стекоха на централния атински площад Синтагма, за да заявят твърдо, че мястото на Гърция е в Европейския съюз и еврозоната. Млади, възрастни, мъже, жени, деца излязоха, за да покажат, че има и друга Гърция - тази, която работи, твори, създава брутен вътрешен продукт и успява въпреки кризата.


    За разлика от вчерашното вяло присъствие на привържениците на СИРИЗА, днес атмосферата на площада е съвършено различна, много динамична. Хората скандират, свирят със свирки, дискутират, ентусиазирани са.  “Да на Европа”, “Гърция на предприемачеството”, “Гърция, демокрация, Европа”, "Назначенията в държавния сектор са равни на рецесия", "Не на ново Ватерло, оставаме в евро" - такива плакати се открояват сред морето от хора.


С напредването на времето хората не само не се разотиваха, но напротив - събираха се все повече и повече.

   Сред присъстващите са и депутатите от Нова демокрация Кириакос Мицотакис и Адонис Георгиадис, както и президентът на Атинската търговско-промишлена палата Константинос Михалос.  

Демонстрацията се провежда в сянката на поредния провал да се постигне споразумение между Гърция и кредиторите й на ниво Eurogroup, където към гръцкия финансов министър Янис Варуфакис бе изпратен твърд сигнал, че страната му трябва да се приземи към реалността.


    Сега погледите са насочени към понеделник, 22 юни и срещата на върха на страните от еврозоната.

Категории: Гърция Европейски съюз демонстрация площад Синтагма преговори с кредиторите СИРИЗА
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus