Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Взрив пред клон на Eurobank в Атина

10 Декември 2014 / 08:12:44  GRReporter
1298 прочитания

Гръцката полиция обезвреди рано тази сутрин самоделна бомба, поставена в чанта и подхвърлена пред клона на Eurobank в северното атинсо предградие Халандри. Неизвестни лица се обадили в 5,30 тази сутрин в редакциите на електронното издание zougla.gr и на “Вестникът на редакторите” и предупредили, че след 30 минути взрив ще избухне пред клона на банката на ъгъла на улиците Константинос Палеологос и Агия Параскеви. По телефона извършителите обявили, че взривът е акт на солидарност с гладуващия вече 31-ви ден Никос Романос.
    Полицията е отцепила целия район и претърсва за евентуални следи от терористите. Органите на реда се опасяват от ескалация на проявите на насилие в следващите часове.

     В същия час, 5,30 сутринта десетина анархисти нападнаха автобус от градския транспорт със 17 пътници в него. Инцидентът станал на спирката до атинската Политехника на булевард “Патисион”. Хулиганите разбили прозорците на автобуса и започнали да крещят на пътниците: “Излизайте, че ще ви изгорим живи!”. Шофьорът хладнокръвно отворил вратите и пътниците панически ибягали навън. След това терористите хвърлили поне три бомби “Молотоф” и опожарили автобуса, отново в знак на солидарност с гладуващия Никос Романос. Опожареният автобус е откаран в депо, а шокираните пътници веднага взели таксита и се отдалечили от мястото на инцидента.

Категории: Никос Романос гладна стачка тероризъм взрив Eurobank предупредително обаждане гръцка полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus