Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бой за селфи с Варуфакис на остров Крит

26 Март 2015 / 09:03:48  GRReporter
1722 прочитания

Силно безпокойство сред гласоподавателите на СИРИЗА предизвика спонтанен диалог на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис с негова почитателка на остров Крит след парада за националния празник на Гърция. Жената му казва: “С вас сме!”, а той й отговаря: “Да, но да сте с нас и след удара, нали?”. Диалогът ясно се чува на 18-та секунда от видеото:


    За какъв удар говори Янис Варуфакис? За фалит на Гърция в рамките на еврото? За излизане от еврозоната? Или за тоталната неспособност на СИРИЗА да изпълни щедрите си предизборни обещания?
    В Крит обаче гръцкият финансов министър и съпругата му Данаи Страту бяха посрещнати като звезди.

Тълпата се редеше на опашка и се блъскаше за едно селфи с популярната двойка. Сред желаещите да се увековечат с финансиста на пролетариата имаше мъже, жени, деца, старци, истински сцени на всенародно обожание.

Наложи се дори намесата на полицията, за да се успокои тълпата.
    Янис Варуфакис още веднъж предизвика коментари с външния си вид, този път поради изключително спретнатото облекло - бяла риза, вкарана в панталона и стегната с колан и познатото вече черно сако с вдигната яка.

 

Категории: Янис Варуфакис Данаи Страту гръцки финансов министър СИРИЗА селфи предизборни обещания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus