Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Септ. 8, 2010

Mr MIG, Янис Вардиноянис и Николас Патерас най-после обединени в името на Панатинайкос

08 Септември 2010 / 22:09:19  
На среща, която трая близо четири часа двамата, в присъствието на Николас Патерас решиха, че отборът, а не препирните имат предимство. Вгенопулос и Патерас не приеха предложението да приемат дарение 25% от акциите на семейство Вардиноянис. Приеха обаче всички акционери за вбъдеще да увеличат капитала си в клуба. Тази изнендаваща новина бе съпроводена и от друго щастливо развитие на нещата. Президентския стол на зелените заема отново Николас Патерас


Ново ДДС или скъпо гориво очакват гърците тази зима

08 Септември 2010 / 16:09:38  
Три различни варианта разглежда Министерството на финансите за запълване на дупката в държавните приходи тази зима. В същото време Националният статистически институт отбеляза ново завишаване на инфлацията през август, която достигна 5,5% от 5,4% за юли тази година.


„Exit through the gift shop” на Banksy пристига на фестивал в Атина

08 Септември 2010 / 12:09:46  

Шумът около филма на Banksy започва дори само със споменаването на неговото име – той е може би най-известният сред уличните художници, които рисуват графити, и въпреки че е световноизвестен, той държи да запази самоличността си в пълна тайна – никога по медиите не е имало негова снимка, а във филма си се появява няколко пъти единствено в гръб като гласът му също е променен. Сигурното е, че феновете на ъндърграунда очакват „Exit through the gift shop” от дълго време, за да могат да надзърнат в света през очите на мистериозния Banksy.



Транспортните синдикати стачкуват срещу приватизирането на губещите държавни железници

08 Септември 2010 / 12:09:48  
"Стачкувам, защото не искам да остана без работа," казва за GRReporter служителка в гръцките държавни железници, които отбелязват общ дефицит от 10 милиарда евро. Една трета от 6000-те хиляди служители ще трябва да бъдат съкратени.


Хиляди искат да им се осребрят застраховките „Живот” заради кризата

08 Септември 2010 / 11:09:41  
Застрахователните компании изплатиха 363 млн. евро през първите шест месеца на годината.


Националната банка на Гърция увеличава капитала си с 2,8 милиарда евро

08 Септември 2010 / 08:09:22  
Най-мощната гръцка финансова институция се готви за скок на шахматната дъска на гръцката банкова система, правителството оценява хода й като “изключително положително развитие”


Гърция и Хърватия отново завършиха с равен...

08 Септември 2010 / 00:09:32  
За разлика от мача с Грузия, този път гръцките национали показаха повече желание за игра и по-силно присъствие на игрището. Имиджът на отбора беше определно по-добър. На особено високо ниво беше защитата, която не позволи на противника да заплаши съществено гръцката врата. В чудесна форма се намираше Сократис Папастатопулос, който тази вечер се превъплъти в „стената” на отбора