Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юли 14, 2010

Недоволството около пенсионната реформа и трудовото законодателство продължава

14 Юли 2010 / 18:07:00  
Съюзът на държавните служители (АДЕДИ) обяви, че организира нов протест срещу правителствените реформи в четвъртък 15 юли. Държавните институции като данъчни управления, пощи, общини, кметства и министерства ще работят до 11 часа сутринта, след което ще бъдат затворени за гражданите.


Защо Акрополът затвори за туристи?

14 Юли 2010 / 15:07:04  
„Избягваме да предприемаме такива крайни мерки като затварянето на Акропола, особено в този труден за държавата период, но ножът е стигнал до кокала,” обясни пред GRReporter председателят на Гръцката федерация на пазачите на археологични обекти към Министерството на културата Янис Мафрикопулос.


Летните намаления ще стигнат до 70%

14 Юли 2010 / 14:07:11  

От утре започват летните намаления, които тази година ще достигнат до рекордни проценти. За „добър ден” търговците смъкват цените със 70%, за да убедят клиентите да влезнат в магазините.

Оборотът е паднал между 40-50% за последната година, въпреки че вече от три години се движи все надолу и кара магазинерите да изтръпъват. „С рекордните намаленията се надяваме да привечем потребителите, които са останали” казва Георгиос Салахас, генереален директор на фирма за предмети за дома, която продава продукти на британската Ηabitat.



Евробарометър: 38% от гърците в готовност да заминат, ако останат без работа

14 Юли 2010 / 09:07:04  
38% от гърците са готови да напуснат града си и да заминат за чужбина или в друг град в случай, че останат без работа или имат проблем да си намерят, разкрива проучване на Евробарометър. Половината европейци също са готови да си стегнат куфарите и да заминат, ако това се наложи.