Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жената, която разведе Хрисохоидис за трети път

06 Юли 2010 / 16:07:09  GRReporter
2270 прочитания

След неочакваната новина, че министърът на вътрешните работи Михалис Хрисохоидис се оженил за четвърти път, нямаше начин да не се поинтересуваме, коя всъщност е дамата на сърцето му и какво е правила преди да стане „госпожа Министерша”. Проучването на биографията на Мери Мцука ни отведе на различни интересни, даже тайнствени места, които дори не сме предполагали, че съществуват. Като например малкото китно селце Лепену в западна Гърция, от където амбициозната млада жена тръгва, за да завладее политическата левица на голямата Атина.

След като завършва италианска филология, през 1998 година младата жена започва работа в телекомуникационната компания COSMOTE, където бързо се изкачва по корпоративната стълбица. В същото време Мери Мацука намира сили и време да се включи и в борбата за справедливи условия за работа на младежта като член на управителния съвет на Съюза на гръцките служители (ГСЕЕ) и Организационния комитет за младежта. И както знаем, почти винаги усилията се оценяват (особено ако си млад, хубав и амбициозен) и късметът почуква на вратата й. След като Георгиос Папандреу приема скиптъра на властта на ПАСОК от легендарния си предшественик Костас Симитис, започва да оформя новото лице на партията. Изборът за евродепутат  номер едно пада върху хубавата госпожица Мацука.

Според гръцкия интернет блог http://toblogtonkirion.gr Мери се пренася в удобен апартамент в столицата на Европа  Брюксел, от където ще изпълнява задълженията си на европредставител от гръцка страна. Независимо, че работи много усърдно и по много часове, млада жена не оставя личния си живот в калта, а напротив – започва да се социализира с нейните колеги от европарламента и да излиза в най-добрите ресторанти в Брюксел.

Тук идва и първият скандал, в който се замесва името на настоящата госпожа Хрисохоидис номер 4. Зимата на 2005 година евродепутатката е на служебно посещение в Страсбург, когато получава обаждане от колегите си от централния офис. По факса идва една снимка, която е уловила младата депутатка в интимен момент. В гръцката преса подобни случаи се разпространяват под кодовото име „розов скандал.” Това натъжава дълбоко Мери Мацука, която отдава разпространението на личните снимки на вътрешнопартийни врагове. „Жалка политическа провокация, която цели да опетни лицето и политическото достойнство на Мери Мацука и в частност ПАСОК” е описанието на групата на гръцките евродепутати, които подкрепят своята колежка и оказват пълната си солидарност в трудния за нея момент.

Шумът от скандала отминава и животът се връща по-старо му. В Брюксел Мацука се запознава с гръцкия журналист Вангелис Демирис, който работи като еврокореспондент за гръцката национална медия ЕРТ и новинарската агенция АПЕ. Между тях пламва страстна любов, която по неизвестни за нас причини стихва седмици преди обявения сватбен ден. Евродепутатката решава да се прибере в Гърция, където я очаква още една неприятна изненада. Пролетта на 2009 година я заварва неподготвена пред новината, че няма да е кандидат за народното събрание на район Б-Атина, а ще излезе като представител на родното си село Лепену. Тази идея не се харесва на Мери и тя остава извън листите за идните избори на социалистическата партия. Спекулациите по-този въпрос са много. В toblogtonkirion.gr се намеква, че това е бил начинът Папандреу да накаже Мацука за разпространението на „розовия скандал”. Други източници намекват, че по това време най-вероятно Михалис Хрисохоидис и Мери Мацука са били вече двойка и не е имало възможност и двамата да се кандидатират за депутати от един и същ район.

Каквато и да е истината днес Мери Мацука е госпожа Хрисохоидис номер 4 и очаква първата си рожба от първия си брак.

Категории: розов скандал ЛичностиКоментар
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus