Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Четири сватби и един бомбен атентат за министър Хрисокоидис

29 Юни 2010 / 19:06:25  GRReporter
2234 прочитания

Ако зад всеки успешен мъж се крие една велика жена, то зад министъра на защитата на гражданите Михалис Хрисохоидис се крият поне четири, като броим само официално стъпилите в брак с него. С други думи 55-годишният Михалис Хрисохоидис преди малко повече от месец се закле във вечна вярност на госпожа Хрисохоидис номер 4. Мистериозната жена запленила сърцето на топ министъра е бившата евродепутатка от редиците на ПАСОК Мери Мацука.

Церемонията се е състояла в свръхсекретна обстановка, подобаваща на такава high profile сватба каквато е свещеното  свързване на един министър на вътрешния ред с една бивша депутатка. Много малко гръцки издания оповестиха за щастливото събитие и то доста по-късно след сключването на гражданския брак. Мери Мацука е на 33 години и това е пръвият й брак. Младата съпруга в най-скоро време ще стане и майка, като се очаква да роди четвъртото дете на Хрисохоидис.

Двамата младоженци се зърнали за първи път през септември 2007 година и според запознати това било любов от пръв поглед. По това време министърът бил в процес на развод с третата си жена – специалистката по връзки с обществеността Ангелики Хондроматиду. Тяхната любовна история пък започва през 2004 година. Тогава Агелики е била шеф на рекламната агенция „Leo Burnett” и се е занимавала с предизборната кампания на ПАСОК. Там пламъкът угаснал бързо, но резултатът от брак номер три е петгодишният син на Хрисохоидис на име Ангелос.

В историята на Михалис Хрисохоидис  най-драматично завоюваната жена изглежда обаче, че е госпожа номер 2 - архитектката Камелия Кавардина. Двамата се запознават в средата на 80-те, когато младият Михалис е семеен мъж с две деца и просто кмет на община Кардица в район Тесалия. Камелия пък е млада архитектка, омъжена за главния секретар на Гръцката комунистическа партия в малкия провинциален град. Гръцкото издание Вима описва любовта им един към  друг като „буреносна”. Те се отдават страстно един на друг, но към 2000-та година излизат в общественото пространство различни слухове, че влюбчивият министър е отново сам.

Политическата кариера на Михалис Хрисохоидис се вписват два доста големи успеха, които му дават голям обществен кредит на доверие. Първият е, че през 2004 година когато той е министър на вътрешните работи в правителството на Костас Симитис полицията разбива терористичната организация „17 Ноември”. Голямото попадение е само няколко месеца преди началото на Олипийските игри в Атина, което осигурява един по-добър имидж на Гърция в очите на света, като сигурна и модерна държава с ефективно управление и функции. Вторият успех, който се свързва с името на министъра или супер-Маик както го наричат в някои интернет сайтове е арестът на част от наследниците на „17 Ноември”- „Революционна борба”.

И докато любовите и разделите на известния министър изглеждат до голяма степен забавни, то атентатът, в който загина личният му помощник Георгиос Василакис е наистина трагичен. Дни след инцидента стана ясно, че колетът-бомба е бил адресиран до министъра като сватбен подарък. Все още се изследва защо колетът не е минал през детектор или друго проверяващо устройство, чрез което е можело да се установи съдържанието на пакета.

Категории: Михалис Хрисохоидис Мери МацукаПолитикаОбществоАктуално Светски лабиринт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus