Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Желанието за секс може да се превърне в проблем за връзката

30 Октомври 2010 / 02:10:54  GRReporter
5493 прочитания

Може би за всички звучи като майтап, че сексът може да е проблем за една връзка и със сигурност ще се намерят много мъже, които се молят за жена-сексманиачака, но въпросът е, когато я намерят – оттам нататък какво се случва?

На 36-годишна възраст Ева започва да изневерява на съпруга си с 20-годишен футболист. Тази новина пада като бомба, защото тя многократно е заявявала, че нейният мъж е любовта на живота й. Началната причина, за да му изневери е, че не правят достатъчно секс – сутрин и вечер. С наранено Его от отхвърлянията и с изгърмяла хормонална система, Ева се хвърля страстно в прегръдките на младия футболист и започва паралелна връзка с него, разказва в статия списание “Marie Claire”. След като съпругът й научава за следобедните набези на жена си, започват дълги драми, които водят до разтрогването на брака. Ева продължава любовната връзка с младия футболист с пълното съзнание, че това няма да я отведе до никъде и се основава единствено на добрия секс. Но идва момента, когато на него му се налага да замине за тренировки в Италия и тогава Ева полудява – започват викове и крясъци по телефона, оплаква се, че тялото й има незадоволени нужди. Докато любовникът й е в Италия, Ева започва да излиза с мъже на нейната възраст и с различни непознати...

Увеличеното либидо си има цената за жените – окосменост, акне, косопад, мутация на гласа, както и клиторидомегалия. Явно, че на Ева нищо от това не й се е случило, но женското либидо е по-заплетен случай, отколкото си представяме и всички научни изследвания за сексуалните желания в момента се въртят около мозъка на жената.

33-годишната в момента Мария започва да прави секс с Костас откакто е на 22. В началото той се страхувал да се обвърже с нея, защото когато момичето отивало в тоалетна, се бавело повече от час и слд това му казвала, че е била с друг мъж. Тя разказва, че когато била студентка в Лондон и нейните родители й били дошли на гости, една вечер когато те излезнали, Мария не се сдържала и поканила 50-годишен любовник. Родителите й я сварили на калъп с него и тя се засрамила ужасно. От множеството си любовници, единствено с Костас имали еднакви стимули, за да правят секс, но в един момент той се оженил. Връзката не приключила дотам – Костас представил Мария на жена си като приятелка, но продължил да има любовни отношения с нея. След грозен развод, Костас се решил да се ожени за Мария, но с времето отношението му в кревата към нея се променило и той започнал да се държи странно всеки път, когато преувеличавали. Младата жена взела решение, че не може повече да издържа крайностите и ревността на Костас и двамата се разделили.

Казват, че зависимостта и пристрастеността към секса е като към кокаина – мозъкът отделя и сексохолиците се пристрастяват към химическите вещества, които влияят и на наркоманите. В Америка има семинари за Анонимни сексохолици и програми за лечение, които прилагат същите 12 стъпки като при терапията на алкохолиците. И ако в началото на 2001 г. не е имало групи поотделно за мъже и жени, броят на пристрастените към секса жени се увеличава и те вече имат свои групи. В Гърция подобни групи не съществуват. Единственото, което могат да направят пристрастените мъже и жени е да се обърнат към психоаналитик или класически психолог.

Самите терапевти казват, че сексът е вреден само, ако има катастрофични резултати за живота ти, пише „Marie Claire”. Да си наложиш да се държиш по определен начин, който не ти допада, само и само за да правиш секс, или пък да разтрогнеш един брак заради една сексуална връзка без смисъл, или да харчиш пари и време по порно сайтове, или пък да правиш секс с непознати, които си срещнал във Фейсбук. Лесни за разпознаване са симптомите на зависимост при мъжете и жените, които се ровят в сайтове – ако започнат да прекарват все повече време там, ако са се опитвали да контролират поведението си и не са успели, ако чувстват неспокойство и се изнервят, когато се опитат да се контролират, когато се опитват да избягат от проблемите и това им дава чувство за отмора, когато казват лъжи, за да се скрият, когато това започне да има икономически последствия за тях, както и когато объркат реалния с виртуалния свят.

Разликата в това на някой да му харесва часове наред да се отдава на секс занимания в кревата е различно от пристрастеността. В книга за психическите разстройства, хиперсексуалността се определя като това да се отделя прекалено много време за сексуални фантазии и оргии, така че да си избиваш стреса или депресията. Тогава става наистина трудно да се различи на пръв поглед този, който наистина е зависим от секса от сладострастника.

 

Категории: пристрастеност зависимост жени мъже сексуално поведение развод връзка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus