Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Земетресение от 4,3 по Рихтер край Ламия

06 Февруари 2014 / 10:02:15  GRReporter
1228 прочитания

Малко преди 10 часа тази сутрин бе регистрирано земетресение от 4,3 степен по Рихтер с епицентър в областта на Амфиклия, край град ламия. Трусът бе усетен и в Атина. Според Евро-средиземноморския сеизмичен център трусът е бил от 4,4 степен по Рихтер, а епицентърът е на 37 километра югоизточно от град Ламия.
    Вчера бяха регистрирани още две земетресения с такава мощност на територията на Гърция - едно край град Патра и едно на тресящия се вече втора седмица остров Кефалония.
“Земетресението край Ламия има съвършено друга предистория и не е свързано с това на Кефалоня. Сеизмичната активност там  започна на 7 август и това,което наблюдаваме в момента са изолирани вторични трусове”, коментира Василис Карастатис, сеизмолог от националната обсерватория в Атина.

 Междувременно продължава интензивната вторична сеизмична активност на Кефалония. Особено обезпокоителен за жителите на йонийския остров бе трусът от 3,2 степен по Рихтер, който разлюля земята около 11,00 часа преди обяд. През изминалата нощ имаше още два силни вторични труса от 3,8 степен и от 3-та степен по скалата на Рихтер.

Категории: земетресение магнитут Ламия Кефалония вторичен трус Патра Национална обсерватория епицентър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus