Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Две земетресения в Кефалония и Патра за една нощ

05 Февруари 2014 / 08:02:01  GRReporter
1659 прочитания

Земетресение с магнитут 3,7 степен по скалата на Рихтер разтърси тази нощ полуостров Пелопонес и Коринтийския залив. Съгласно атинския Геодезически институт епицентърът е в района на Егиалия, на 25 километра източно от град Патра. Според Евро-средиземноморския сеизмичен център силата на земетресението е била 4,2 степен и е усетено в Патра, Нафпактос, Коринтия.
    Земетресение от 4,2 степен по скалата на Рихтер разлюля тази нощ и измъчения от непрекъснати трусове вече 10 дни йонийски остров Кефалония. Силният вторичен трус е бил с епицентър 17 километра северозападно от Аргостоли и е имал дълбочина 5 километра.

С товарни военни самолети С-130 във вторник на острова бяха докарани палатки, санитарни материали и храни в помощ на пострадалите жители. Военният кораб "Хиос" е закотвен на простанището в Аргостоли и осигурява легла за 150 души, както и две кухни. Друг военен кораб "Икария" се опита да акустира на пристанището в Ликсури, натоварен с материали за оздравяване на сградите, но не успя да пусне котва и отплава за Сами, откъдето товарът ще бъде извозен с автомобили.

Категории: земетресение Кефалония Патра Атински геодезичен институт вторичен трус епицентър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus