Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live За малко нова трагедия край Самос

06 Май 2014 / 07:05:19  GRReporter
693 прочитания

Гръцката брегова охрана успя да спаси живота на 24 нелегални имигранти тази сутрин край Егейския остров Самос. Вчера на същото място се преобърна яхта, натъпкана с имигранти. При инцидента загинаха 22-ма души, сред които две бременни жени и четири деца - три момченца и едно момиченце.
    “Опасяваме се, че поради хубавото време и спокойното море опитите за трафик на нелегални имигранти от Турция ще зачестят”, заяви говорителят на Бреговата охрана Никос Лангадианос пред телевизия Скай. Според него днес гръцките власти са реагирали светкавично и всички имигранти са в добро здраве. Турските власти са информирани и бегълците ще бъдат върнати обратно.

    Междувременно продължава разследването на вчерашната трагедия пак край остров Самос, при която оцеляха 36 души и загинаха 22-ма. Според гръцките власти най-вероятната причина е претоварването на иначе луксозната яхта, с която са пътували корабокрушенците. Плавателният съд е с дължина 12 метра и може да превозва до 15 души. На борда са били около 60, сред тях деца и жени, които са стояли в кабината. Най-вероятно центърът на тежестта на яхтата се е променил внезапно и тя се е обърнала. Пътниците в кабината просто не са имали шанс да се спасят - тя веднага е започнала да се пълни с вода и се е превърнала в подводен ковчег.
    Полицията продължава да издирва трафикантите, които са организирали цялото пътуване. Властите не изключват те да са сред 36-мата оцелели и да отказват да разкрият самоидентичността си.  
    Очаквайте подробности.

 

Категории: остров Самос нелегални имигранти брегова охрана спасителна операция тряфик на имигранти от Турция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus