Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Голямо корабокрушение с нелегални имигранти край Самос, двама загинали

05 Май 2014 / 07:05:25  GRReporter
718 прочитания

Две лодки с нелегални имигранти, във всяка от които е имало по 60-65 души са се обърнали във водите северно от гръцкия остров Самос. Бреговата охрана е успяла да спаси 36 души, двама са се удавили. Продължава издирването на още около 100 души.
    Спасителната операция се провежда в момента и в нея освен силите на бреговата охрана, кораб на Frontex, военен кораб и хеликоптер, участват и два рибарски кораба и доброволци водолази.
     От Бреговата охрана уточниха, че труповете са на жени, а инцидентът станал на 4,5 морски мили северно от Самос в района на Свети Константин. Единият труп е бил открит от круазиерния кораб ADAMORA, а другият - от катер на Бреговата охрана. Според първоначалните данни имигрантите са били натоварени в една съвременна яхта със четирима капитани, следвана от малка лодка. Не е ясна причината за крушението, тъй като в района времето е хубаво, а вятърът не е по-силен от 5 бофора.
   Очаквайте подробности.

 

Категории: корабокрушение с нелегални имигранти остров Самос гръцка Брегова охрана Frontex спасителна операция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus