Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Второто открито в катун бебе е дете на ромка от България

10 Март 2014 / 19:03:17  GRReporter
1066 прочитания

Двамата роми от Катерини, в чийто дом бе намерено бебе, което не е тяхно биологично дете бяха изпратени в предварителния арест след показанията си пред следователя.

Според източници 59-годишният мъж и 58-годишната му съпруга заявили категорично, че малкото момиченце им е било дадено от 41-годишната ромка от Фарсала, която се намира в затвора в Коридалос по случая с русата Мария. Те  казали пред властите, че детето им било дадено през август миналата година с обещанието да последва законно осиновяване.

По думите на двойката, мнимата „майка” на Мария им казала, че детето е било изоставено от биологичната си майка, която била ромка от България.

Според  досъдебната преписка ромите успели да получат акт за раждане на детето от община Атина. След това 58-годишната жена се опитала да го регистрира в община Катерини два пъти, но без успех. Тя и съпругът й заявили пред следователя, че не са отишли лично да получат акта за раждане, а го получили по пощата в дома си.

Откритото в дома им дете продължава да се намира с болницата в Катерини в отлично здравословно състояние. 

Категории: Криминална хроника роми Катерини бебе акт за раждане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus