Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нов случай на „малката Мария” в Катерини

09 Март 2014 / 11:03:38  GRReporter
3021 прочитания

Гръцката полиция арестува двама роми в град Катерини, в чийто дом е открито бебе-момиченце, което не е тяхно биологично дете. Двамата арестувани са мъж на 59 години и жена на 58 години. Те успели да получат акт за раждане за бебето от община Атина, а жената  два пъти се е опитала да декларира детето в община Катерини като член на семейството.  
Срещу двамата, които не са сключвали граждански или църковен брак, са повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетно лице, издаване на фалшиво удостоверение и нарушаване на семейния ред. Двамата роми твърдят че са получили бебето от една 41-годишна циганка, която вече е в затвора за други престъпления.

www.ethnos.gr

От изследването на  ДНК е потвърдено, че бебето няма връзка с никой от тримата замесени роми. Разследването е започнало по нареждане на прокуратурата в Атина по сигнал за деклариране на дете. Бебето, което е на 10 месеца се радва на добро здраве и в момента се намира в болницата на град Катерини. Двамата арестувани са отведени в прокуратурата в Катерини, а прокурорът е наредил наказателно преследване срещу за престъпни действия, а следствието в Катерини ще започне разследване.

Приликата със съдбата на "русия ангел" Мария, която през октомври 2013 бе открита в цигански катун в град Фарсала не е случайна. Ромското семейство от Катерини твърди, че е взело детето от мнимата майка на Мария, която наистина в момента се намира в женския затвор в Коридалос. В момента русата Мария се отглежда в дом на организацията "Усмовката на детето", а делото за попечителството й ще се разгледа на 18 март.

Очаквайте подробности.

Категории: роми бебе арест акт за раждане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus