Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Втори взрив в ресторант в атинския квартал Неа Еритрея

16 Юли 2014 / 09:07:59  GRReporter
675 прочитания

Взрив е избухнал днес сутринта в 03.50 ч. в ресторант «La Scala», намиращ се на пресечката на улиците „Кипру“ № 15 и „Колокотрони“ в северния атински квартал Неа Еритрея.

Нанесени са сериозни материални щети в заведението, пострадали са и близките сгради, както и паркирани наблизо автомобили.

На 15 май тази година на същото място отново бе избухнал взрив, разрушил почти напълно ресторанта и един склад.

Сградата, в която се помещава ресторантът, принадлежи на сестрата на осъдения за корупционния скандал Янис Сбокос, бивш главен секретар по въоръжаването при министър Акис Цохадзопулос, а на първия етаж е жилището ѝ. Нека припомним, че домът на Янис Сбокос стана обект на бомбено нападение на 17 април 2014, за което никой не е поел отговорност. Пак там на 30 юни 2010 неизвестни бяха залели с бензин и подпалили автомобила на сина на Янис Сбокос.

Дирекция „Сигурност“ в Атина е започнала разследване на случая.

 

 

Категории: взрив ресторант Неа Еритрея корупционен скандал Дирекция сигурност
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus