Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В килия с камери и бронирани прозорци настаниха Мазиотис

20 Юли 2014 / 12:07:24  GRReporter
1841 прочитания

В болницата на затвора „Коридалос“ в специална килия с бронирани прозорци и охранителни камери е настанен терористът Никос Мазиотис.

Вчера следобяд Мазиотис първо бе откаран в съда, а след това и преместен от болницата „Евангелизмос“, където бе лекуван заради раната в рамото му, получена при зрелищния му арест в сряда.

В събота Мазиотис поискал от следователя, посетил го в болницата, да бъде преместен в затвора. Според източници, терористът подписал декларация, че поема отговорността за това, въпреки че лекуващите го лекари не били съгласни. Искането му все пак било прието.

В съда на въпрос на разследващите за професията му, Мазиотис отговорил, че е революционер, но отказал да каже името си. Следователят му дал срок до понеделник в 13.30 ч., за да подготви защитната си реч.

Междувременно стана ясно, че от приятелката на Мазиотис – Пола Рупа, няма и следа. Тя е изчезнала, вземайки със себе си детето им, както и техника и снимки.

Както предаде телевизионният канал Mega в събота вечерта, Пола Рупа вече е неузнаваема в сравнение със снимките, с които разполага полицията. Издирваната приятелка и майка на детето на Мазиотис се е погрижила да премахне всичко в жилището им, което би могло да помогне на разследващите органи, преди да изчезне самата  тя с около 4-годишното им дете.

Според източници, Пола Рупа е взела със себе си поне един лаптоп и мобилни телефони, тъй като в жилището не е имало стационарен телефон. Също така е извадила снимките от някои рамки, което според полицаите е свързано с драстичната промяна във външния ѝ вид. Според показанията на съседите, тя вече е много по-слаба и с руса коса. Двамата с Мазиотис изглеждали „кротки“ хора. От оскъдната информация, дадена от жители на квартала около улица „Ипсиланду“, става ясно, че двамата са казвали, че са безработни, а Рупа е получавала някакви доходи като преводачка. Що се отнася до перуката, съседите казват, че е било явно, че Мазиотис носи перука, но са смятали, че страда от някаква болест.

В апартамента са открити и множество материали от вестници, от периода, когато двамата бяха издирвани от полицията. Също така полицаите са открили дрехи, с които изглежда е бил облечен терористът при различни свои „удари“.

 

 

Категории: Никос Мазиотис Коридалос специална килия издирван терорист полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus