Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Удар срещу трафика на бебета от България

17 Януари 2014 / 20:01:12  Анастасия Балездрова
870 прочитания

24 часа след началото си, акцията на гръцката полиция за откриването на други участници в престъпната мрежа за трафик с бебета продължава.

В същото време стана ясно, че бебето, което седемте арестувани са се опитали да продадат на бездетна двойка от Лариса се намира в болницата във Волос.

„Снощи, около 23:00 полицията докара при нас бебето и 23-годишната майка. Тя прекара нощта в болницата под полицейска охрана, а сутринта бе откарана от органите на реда. Бебето е настанено в отделението за преждевременно родени деца, без да има никакви здравословни проблеми”, разказа пред GRReporter директорът на болницата Костас Карабацас.Той заяви, че момченцето се е родило в същата болница на 5 януари 2014. Майката и детето били изписани три дни по-късно - на 8 януари.

По непотвърдена информация при влизането си в болницата преди да роди жената заявила, че не е омъжена. Източници твърдят, че момченцето е третото й дете, без да е ясно къде е родила и къде се намират днес предишните две деца.

Според репортаж на гръцката телевизия Alpha членовете на престъпната група са поискали 5 000 евро за бебето и полицията предполага, че това не е бил първият път, когато са се опитали да продадат дете. По време на обиска в офиса на арестувания адвокат силите на реда намерили документи за още няколко бебета, за които се предполага, че са били продадени по същия начин. Според полицията именно той е дал телефона на майката на кандидатите да купят детето.

Вторият от арестуваните гърци е бивш служител в бреговата охрана във Волос, а единият от българите е бил арестуван през 2006, отново за участие в продажба на бебе и се е намирал на свобода с ограничителни мерки.

Предполага се, че членовете на групата са водели в Гърция готови да родят жени, които раждали по напълно законен начин в гръцки държавни болници. Впоследствие бебетата били продавани на предварително уговорени желаещи да се сдобият с дете по този начин двойки.

Категории: Криминална хроника трафик с бебета болница Волос България арестувани
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus