Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сватбата на Джордж Клуни в хотел на грък

26 Септември 2014 / 16:09:05  GRReporter
2266 прочитания

В понеделник ще се състои най-дългоочакваната холивудска сватба. Заклетият доскоро ерген Джордж Клуни ще се ожени за адвокатката Амал Аламудин в един от най-романтичните европейски градове – Венеция.

Според публикации щастливите младоженци и техните гости вече се намират в града, защото сватбеното тържество ще се проведе в съботната вечер. Мястото на събитието е 7-звездният хотел “Aman Canale Grande”, до който много от поканените ще пристигнат с лодки.

Въпреки че нито Клуни, нито бъдещата му съпруга имат гръцки произход, сватбата има силна гръцка връзка. И това, защото хотелът до съвсем скоро е носел името “Palazzo Papadopoli” и е бил собственост на гръцко семейство.

Гръцката част от историята на построения през 1550 година палат започва в края на 19-ти век, когато семейство Пападопулос от остров Корфу се мести във Венеция, когато Николаос Пападопулос се запозна, влюбва и след това сключва брак с Мадалена Алдобрадини – потомка на известно семейство колекционери на произведения на изкуството.

През 70-те години на 19-ти век братята Пападопулос наели архитекта Джироламо Леви, който добавил в неокласически елементи в иначе ренесансовия стил на двореца. Той променил в рококо стила на вътрешните помещения и оформил красива градина с изглед към Канале Гранде, която променила облика на сградата. В същото време обаче са запазени много от елементи от предишната украса, като фреските на стълбището, изрисувани от Чезаре Рота.

Таванните стенописи са създадени в средата на 18-ти век от великия венециански художник Джовани Батиста Тиеполо. Но изящната дърворезба, която украсява вътрешните помещения се появява едва когато дворецът става собственост на гръцкото семейство. Авторът й е известният архитект Микеланджело Гугенхайм.

Палатът, станал впоследствие хотел се състои от 24 стаи. Според италиански медии цените на нощувките започват от 1 270 евро. В същите публикации се твърди, че сватвената церемония също ще се състои там.

Тя ще бъде извършена от бившия кмет на Рим и личен приятел на Клуни, Валтер Велтрони. Двамата са се запознали по време на хуманитарната криза в Судан и дори бяха наградени за благотворителната си дейност през 2007.

По всичко личи, че кума ще бъде сестрата на булката – Тала, а за булчинската рокля се говори, че носи подписа на модната къща “Александър МакКуин”. Костюмът на младоженика Джордж Клуни е със сигурност ушит в ателието на Джорджо Армани, след като самият моделиер потвърди това.

На церемонията ще присъстват 60 души, сред които Брад Пит, Анджелина Джоли, Синди Крофорд, Сандра Бълок и Мат Деймън.

Празненствата ще започнат още тази вечер с вечерята, която младоженците организират, за да посрещнат своите гости в 5-звездния хотел “Cipriani”. Според източници на масите ще бъдат сервирани много ястия от ливанската кухня в чест на булката Амал. До хотела може да се стигне само с частен превоз. Той е известен с пищните си градини и фонтани и често е бил посещаван от знаменитости като лейди Даяна, Ал Пачино, Джуд Ло и Ума Търман.

В понеделник местните власти ще блокират пещеходната зона пред палата “Cavalli Franchetti” с цел да отцепят любопитните посетители на града. Мярката ще бъде в действие в продължение на поне два часа.

От своя страна говорителят на Клуни отказа да коментира каквото и да е около сватбата, властите във Венеция съобщиха, че нито ще потвърдят, нито ще опровергаят публикациите.  

Категории: Знаменитости Джордж Клуни Амал Аламудин сватба Венеция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus