Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Стилът на обличане на гъркините е ориенталски според дизайнерът Христофорос Котендос

26 Октомври 2010 / 08:10:29  GRReporter
2654 прочитания

Много често в шоуто Next Top Model, което е риалити, има момичета, които не са избрани според критериите за манекенки, а само защото имат силна индивидуалност, казва дизайнерът Христофорос Котендос за списание ОК. Г-н Котендос участва в журито, което ще избере втората поред гръцка Топ моделка, като припомняме, че миналата година титлата отнесе красивата гръко-швейцарка Серайна.

Много е вероятно от шоуто да излезе момиче, което наистина да стане топ-модел, но обикновено wanna be манекенките отиват на кастинга само и само, защото искат да се покажат по телевизията, счита известният дизайнер. Той предупреждава, че професията е такава, че манекенките са постоянно с куфар в ръка и в готовност да отпътуват, но и в Гърция съществуват възможности, тъй като има много модни списания, за които може да се работи.

Бомбата в интервюто на Котендос за списание ОК, е, че според него гъркините са доста назад в начина си на обличане и схващанията си за мода. Да, добре облечени са, признава фешън-дизайнерът, но техният стил прилича на ориенталски и това е въпрос на възпитание и на начин на мислене. „Жените хвърлят много труд, за да нагласят много неща върху себе си. Всичко е преувеличено. Разбира се, че е необходимо да се грижат за себе си, но не да преувеличават. Няма нужда да носят предизвикателни дрехи и деколтета и мини поли. За да бъде секси някой, не е необходимо да се съблече” казва Котендос.

В същото време най-известната гръцката манекенка за всички времена със световна кариера и работа за Карл Лагерфелд - Вики Кая, която е шефката на журито на Next Top Model, се ожени преди няколко седмици и казва, че вече е готова да си има детенце. Тази година притесненията на създателите на шоуто са, че то се излъчва в същото телевизионно време, когато тече и свръх-гледания нов гръцки сериал „Островът”. И продуцентите трябва да измислят какво ли не, за да измъкнат своето парче от „питката” – миналата седмица Вики Кая дори беше хваната за косата от една от участничките в шоуто, защото се скарали. Участничката я сграбчила за косата и казват, че виковете на Вики се чули из целия квартал, но засега никой не признава дали случаката е била спонтанна или трик, за да се привлекат повече любопитни зрители.

 

 

 

Категории: Актуално дизайнер модели манекенки модно шоукастинг мода
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus