Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спор за 800 евро е причината за двойното убийство в Пелопонес

21 Август 2014 / 11:08:58  GRReporter
898 прочитания

Неспазването на уговорка за покупка на анаболи на стойност 800 евро е мотивът за жестокото убийство на двамата млади мъже в Каламата, във вторник рано сутринта. Като заподозрени за бруталното престъпление са задържани и разпитвани в полицейския участък на Каламата двама местни 19-годишни младежи. Според полицейски източници, единият заподозрян, задържан в сряда, по време на разпита е признал вината си. Вторият младеж се явил сам в полицейския участък и заявил, че е участвал в престъплението. Той е задържан и също се разпитва.

В рамките на разследването е открита ловна карабина, с която извршителите са простреляли жертвите, както и автомобилът, с който са пренесли труповете на двамата млади мъже до пропастта в района на Камбос, община Западна Мани. Оръжието и автомобилът, използвани от двамата сочени за извършители, са собственост на семейството на единия 19-годишен младеж, задържан и разпитван от полицаите до късно вечерта в сряда.

Жертви на бруталното убийство са 26-годишният Константинос Сгурос от Каламата и 25-годишният Янис Коматис, кадрови военен от остров Самос. И двете жертви са застреляни в гръб, като са им нанесени множество травми с карабината. Според разследващ полицай, двамата млади мъже са били простреляни от разстояние по-малко от 10 сантиметра, като единият е бил ранен и във врата. Огледът на жертвите и раните им насочвал към извода, че са били убити в гръб от извършителите на престъплението.

Според първите данни от разследването, извършителите се опитали да се снабдят с хранителни добавки от 26-годишния Сгурос, като за тази цел му били дали около 800 евро. Разпитваният 19-годишен младеж (живеещ в района на Камбос, където бяха открити двете тела) казал на полицаите, че 26-годишният Сгурос нарушил уговорката им и отказал да му даде добавките. Това изглежда е била причината за разногласието, което извършители и жертви решили да изглядат в понеделник през нощта. Както стана ясно вчера, двете жертви се забавлявали с приятелките си в бара на крайбрежен хотел по пътя Каламата – Кардамили. Малко преди 1 ч. през нощта двамата млади мъже излезли от бара под предлог, че имали да уреждат някаква работа. Тръгнали с мотора на единия от двамата и се отправили към мястото, където се срещнали със своите убийци. Според висш офицер, участващ в разследването, срещата е станала близо Каламата. До късно снощи не бяха изяснени докрай точните обстоятелства около убийството.

Показанията на 19-годишния

Задържаният 19-годишен младеж заявил в показанията си, че двете жертви били простреляни от неговия връстник, който се издирваше. Той е казал също така, че не е познавал 25-годишния Янис Коматис, което потвърждава първоначалната версия на полицаите, че кадровият военен, прекарвал отпуската си в Каламата, просто е придружавал 26-годишния си приятел на съдбоносната среща и не е бил замесен в продажбата на хранителни добавки.

25-годишният Янис Коматис служил като кадрови военен с чин ефрейтор в Карловаси, на остров Самос, а е родом от село Кокари. Баща му работи към Пожарната служба във Вати, на остров Самос. 25-годишният мъж има две сестри, и е бил много запален по бодибилдинга. В своя профил във Facebook писал, че иска да отвори магазин за хранителни добавки и спортни стоки.

26-годишният Константинос Сгурос участвал в конкурси по бодибилдинг, а през 2011 получил награда на конкурс под надслов «Мистър Одисея». Той е от село Неромилос, а семейството му живее в град Каламата. Има двама братя, единият е застраховател, а другият служител в супермаркет. Тялото му било покрито с татуировки с националистически и нацистки лозунги. Освен това и двете жертви имали на раменете си татуировки във формата на звезди, които според познавачи представляват символ на посвещение на руската мафия и означават „не се прекланяме пред никого“.

 

 

 

Категории: убийство Пелопонес младежи хранителни добавки анаболи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus