Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Двойно убийство в Пелопонес

20 Август 2014 / 11:08:16  GRReporter
2225 прочитания

Екипи на полицията и противопожарната служба откриха труповете на двама младежи на възраст 25 и 26 години в трудно проходим планински регион в югозападната част на Пелопонес. Двамата бяха обявени за издирване във вторник след сигнал, подаден от родителите на 26-годишния и роднина на 25-годишния му приятел. Те заявили, че за последен път са разговаряли с двамата между 00:30 и 01:30 във вторник.

Операцията за издирването на мъжете започна около 15:00 същия ден в региона между селата Камбос и Кардамили в област Месиния.

Труповете били намерени малко преди смрачаване в планинска пропаст с дълбочина 4-5 метра в региона на Кардамили. Поради това операцията по транспортирането им започна тази сутрин, а разследващите са убедени, че става дума за конкретните младежи. На мястото, където са открити е пристигнал и съдебен лекар, който впоследствие ще извърши аутопсия на труповете за да установи дали смъртта им е настъпила в резултат на криминално нападение. Според гръцки медии, първите преценки са били, че младежите са били пребити до смърт. Новите сведения обаче са, че по труповете са открити огнестрелни рани от ловджийска карабина, както и че труповете са били пренесени на мястото, където са открити след убийството.

Едната от жертвите е от град Каламата на Пелопонес, а другата – от остров Самос. Според публикация на вестник „Елефтерия” от Каламата по време на последната комуникация с близките си те ги информирали, че ще отидат с мотор до местността Коскарага. В понеделник вечерта те се намирали в дискотека в Кардамили, откъдето заминали, като казали на компанията си, че имат някаква среща. От този момент нататък не дали никакви признаци на живот.

Екипите за разследване, в които участвали и членове на спец-частите на гръцката полиция, две обучени за тази цел кучета и доброволци от Гръцката спасителна група „Гея” ги открили по сигнала на мобилните им телефони, въпреки че те били изключени. Моторът, с който младежите са пътували все още не е открит.

Според публикация в електронното издание iefimerida.gr името на 25-годишния мъж от Каламата е Константинос Сгурос и на 26-годишния от Самос – Янис Коматис.

В статията се посочва, че въпреки че мотивите за убийството все още не са изяснени, уликите сочат вероятно разчистване на сметки. Медията представя и снимки от профилите на двамата в социалната мрежа Facebook, от които става ясно, че двамата са се занимавали активно с бодибилдинг.  Сгурос работел като професионален фитнес треньор и консултант по  спортно хранене и живеел в Пирея. Освен това той участвал в конкурси, а тялото му е изпълнено с татуировки, сред които има свастики, девизи като „Родината над всичко”, „Гърция или пепел”, гръцкия национален флаг, звездата на Вергина и други.

Янис Коматис бил кадрови войник в сухопътните войски. 

Очаквайте подробности.

Категории: Криминална хроника двойно убийство младежи Пелопонес бодибилдинг татуировки свастика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus