Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА вече е първа политическа сила

08 Септември 2012 / 11:09:33  GRReporter
984 прочитания

Радикалната левица СИРИЗА вече е първа политическа сила в Гърция и се радва на доверието на 30 на сто от гърците. Това показва последното социологическо проучване на агенцията VPRC, публикувано във вестник “Гърция утре”. Партията на Алексис Ципрас изпреварва с 2 процента управляващата Нова Демокрация, която събира едва 28 на сто от подкрепата на гърците. На трето място, както показаха и други социологически проучвания е националистическата Златна зора с 12 на сто от одобрението на гърците. На четвърто място е социалистическата ПАСОК. Бившите управляващи социалисти, които и в момента са част от правителствената тристранна коалиция събират едва 7,5 на сто от подкрепата на гърците.
    Националистите Независими гърци са веднага след социалистите със 7 на сто от предпочитанията на анкетираните. Комунистическата партия на Гърция събира 6 на сто подкрепа, а третата партия от управляващата коалиция Демократичната левица е на опашката със 4 на сто одобрение. 76 на сто от анкетираните вярват, че Гърция се движи в грешна посока и само 10 на сто са удоволетворени от начина, по който Андонис Самарас управлява страната.
    85 на сто от анкетираните смятат, че икономическото им положение се е влошило в сравнение с миналата година, а 13 на сто са отговорили, че се е запазило същото. 61 на сто вярват, че след една година ситуацията ще е още по-лоша и само 14 на сто - че ще се подобри.

Категории: СИРИЗА Златна зора социологическо проучване гръцки партии Нова демокрация ПАСОК
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus