Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Златна зора вече е третата политическа сила в Гърция

06 Септември 2012 / 10:09:06  GRReporter
1027 прочитания

Нацистката Златна зора вече е трета политическа сила в Гърция с 10,5 на сто одобрение. Това показва последното проучване на общественото мнение на агенция Pulse, публикувано във вестник Пондики. Нова демокрация продължава да е водещата партия с 25 на сто одобрение, но във врата й само с 1 процент разлика диша радикалната левица СИРИЗА. По-подробно резултатите:
Нова демокрация 25%
СИРИЗА 24%
Златна зора 10,5%
ПАСОК 8%
Независимите гърци 6,5%
Комунистическата партия 4,5%
Демократичната левица 4%
    От резултатите става ясно, че падат процентите на трите партии, които подкрепят правителството на Андонис Самарас. Нова демокрация спечели на изборите 29,7 на сто, т.е. загубила е почти 5 на сто подкрепа. ПАСОК спечели 12,3 на сто от гласовете и в момента губи 4,3 на сто подкрепа. Демократичната левица имаше 6,3 на сто от гласовете на последните избори и също губи 2,3 на сто подкрепа. Обратно, Златна зора печели почва сред гръцкото общество и процентите на одобрение и подкрепа за нацистите са нараснали с 3,6 на сто в сравнение с изборите през юни.

Категории: Златна зора Нова демокрация СИРИЗА избори изследване на общественото мнение гръцка криза
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus