Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ремонт на кабинета цели политическа стабилност

31 Октомври 2014 / 14:10:58  GRReporter
700 прочитания

Очакваният ремонт на гръцкия кабинет се състоя. На мястото на Димитрис Аврамопулос начело на министерството на отбрана бе назначен досегашният министър на развитието Никос Дендиас. Неговия доскорошен пост пък ще бъде зает от 41-годишния депутат на Нова демокрация от Трикала Костас Скрекас.

Димитрис Аврамопулос ще подаде официално оставката си утре, за да поеме задълженията си като еврокомисар по миграцията и вътрешната сигурност. Това е и най-отговорното комисарско място, което е заемал гръцки представител в Европейската комисия.

За Никос Дендиас министерството на отбраната ще бъде третото поред ведомство, което ще оглави след изборите през юни 2012. Първоначално той бе министър на обществения ред и за защита на гражданите. Дендиас остана на този пост до юни тази година, когато бе назначен за министър на развитието, а идващия понеделник ще положи клетва като министър на отбраната. За Костас Скрекас назначението в министерството на развитието е първото му участие в правителството.

Въпреки информациите за подмяна на правителствения говорител, министъра на вътрешните работи и заместник-министъра на развитието, София Вултепси, Аргирис Динопулос и Герасимос Якуматос засега остават на постовете си.

Категории: Политика ремонт на правителството министър на отбраната министър на развитието еврокомисар Димитрис Аврамопулос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus