Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Разпространиха снимките на ромското семейство от Катерини

18 Март 2014 / 08:03:56  GRReporter
1289 прочитания

По решение на районния прокурор в Катерини гръцката полиция разпространи днес личните данни на ромското семейство, в чиято къща преди две седмици бе открита 11-месечната Соня. Става дума за Зои Валинаки, на 59 години и Евстратиос-Йоанис Арабадзис, на 60 години. За първи път полицията официално обяви, че жената, която е дала бебето на ромската двойка е Елевтерия Димопулу - 41-годишната ромка, която стана известна като мнимата майка на “русия ангел” Мария.
    В предишното полицейско съобщение се казваше, че бебето е дадено на двойката в Катерини от жена от ромски произход от град Фарсала, която вече е в затвора по други обвинения. Тъй като и трите факти напълно съвпадат с Елевтерия Димопулу, още тогава изникна подозрението, че тази жена за втори път се замесва в трафик с бебета от България. Димопулу вече е в женския затвор в Коридалос по обвинения в отвличане, трафик на бебета и документални измами.
    Гръцката полиция смята, че е по следите на нов канал за трафик на бебета и е поискала съдействие от българските органи на реда. Според полицейски източници разследването трябва да се насочи в района на град Николаево, край Стара Загора, защото там се е изместила дейността на престъпната група, която снабдява Гърция с ромски бебета от България. Досега групата действаше предимно в циганските квартали на Сливен.

 

Категории: ромско семейство Катерини бебе на 11 месеца Елевтерия Димопулу трафик на бебета град Николаево
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus