Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Разбиха дома на Лиана Канели

28 Януари 2013 / 10:01:22  GRReporter
1301 прочитания

Крадци разбиха дома на депутатката от Гръцката комунистическа партия (ККЕ) Лиана Канели, който се намира в северните предградия на столицата. Кражбата е извършена в ранните часове в неделя, докато Канели и семейството й са спели. Οткраднати са компютър, мобилен телефон, 800 евро, златни бижута и колата й. Престъпниците са разбили балконската врата без да бъдат чути от обитателите на къщата. Според депутатката взломът е извършен след дълго следене и взетите предмети са били тенденциозно набелязани.

“Откраднати са личният ми телефон и личният ми компютър. Въпреки че пред очите на крадците е имало още няколко компютъра на много по-лесно и достъпно място, те са взели само моя. Качили са се чак до спалнята, но не са взели нито един от предметите, които са срещнали по пътя”, казва пред телевизия Мега Канели. Тя настоява, че крадците са избрали да вземат ключовете на нейния личен автомобил независимо, че на мястото където са се намирали е имало още няколко други ключове за леки коли. “Влезли са изключително целенасочено, за да ми изпратят ясно съобщение – че са на един дъх разстояние”, заявява Лиана Канели.

Според депутатката, тя е станала жертва на сплашване, за да й затворят устата, както самата се изрази. Не уточнява по какъв въпрос някой може да иска да я заплашва. “Щом са достигнали на пет сантиметра от спалнята ми и не са взели 30-те евро, които са намерили в портфейла ми, мога да си правя каквито изводи реша, за който и да е политически кръг”, настоява Канели.

През юни миналата година говорителят на радикалните националисти от Златна зора Илиас Касидярис буквално наби депутатката от ККЕ. Причината бе, че Канели го удари с вестник по ръката след като Касидярис хвърли вода в лицето на събеседничката си Рена Дуру от СИРИЗА. Оттогава опасенията на Канели са, че членовете на Златна зора имат цел да премахнат нея и други представители на гръцката левица.

Същите съмнения за конспирация се потвърждават и от Гръцката комунистическа партия, която определя взлома като предупредителен сигнал срещу ККЕ. Според официалното съобщение партията извършва свое разследване и настоява службите на реда незабавно да установят извършителите.

Категории: Криминална хроника кражба Лиана Канели ККЕ Касидиарис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus