Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пребиха до смърт албанеца, убил надзирател

29 Март 2014 / 11:03:07  GRReporter
2445 прочитания

Обрат настъпи по случая със смъртта на албанския затворник, който със саморъчно направен нож уби надзирател в затвора Маландрино. Докладът на съдебния лекар Минас Георгиадис говори за множество наранявания по цялото тяло и фрактура на гръдната кост, която е била причинена от твърд предмет, вероятно палка.

Албанският затворник с доживотна присъда Или Карели, който се намираше в затвора в Нигрита, Серес, беше намерен мъртъв късно вечерта в петък. Според съобщението на Министерството на правосъдието, започнало е дисциплинарно разследване, за да се разкрият причините за смъртта. От там потвърдиха, че Карели при пристигането си в затвора в Нигрита е имал натъртвания, без самият той да каже от какво са причинени.

www.enet.gr

„За всичко е виновен прокурорът, искам въже”

За Атинската новинарска агенция председателят на организацията на надзирателите в Нигрита Харис Консолидис заяви:  „Задържаният беше вече ударен, когато влезе вътре, беше сниман и тези снимки са в ръцете на властите. Има фотографски доказателства, от които се вижда това”.

„Имаше кръв по себе си, когато дойде, казахме му да го заведем при лекаря, но той отказа. Следобед нямаше лекар в затвора, отидохме да му дадем първа помощ, но не ни остави да го доближим”.

„Макар, че му бяха дадени храна и дрехи, отказа да яде, а вместо да се облече, махна и дрехите, които носеше и остана почти гол... Аз му занесох яденето и дрехи да се облече, и го попитах дали иска нещо, но той не ми отговори. Не яде нищо, стана два пъти от леглото, съблече се, след това легна. Единственото, което каза е „За всичко е виновен прокурорът, искам въже” добави Консолидис.

„До 7:30 вечерта беше прав, след това легна. Около 11:00 вечерта ми казаха, че не се движи. Задържаният беше наблюдаван непрекъснато, и това че няколко часа е неподвижен предизвика подозрения. Надзирателят влязъл в килията около 23:30 и се уверил, че не помръдва.Незабавно е закаран в Здравния център в Нигрита. След това в 00:50 в болницата в Серес, където е потвърдена смъртта му”.

 „Прегледал го е дежурният лекар, който след преглед на сърцето е потвърдил асистолия, тоест смъртта му. Бил е вече мъртъв, когато е докаран в болницата” заяви директорът на болницата в Серес Григориос Ефстатиадис.

„Преместването му в затвора в Нигрита е грешка”

„Беше грешка да бъде преместен в затвора в Нигрита, Това е затвор, който страда от липса на персонал. Би могъл да бъде преместен в затвор с достатъчно охрана” каза Атанасиос Тусиос от организацията на надзирателите в Нигрита.

„В затвора в Нигрита, който действа от 3,5 години, работят 3 от петте крила, а за охраната на затворниците, които са около 400, работят само 38 вътрешни надзиратели и 57 външни. В същото време в затвора няма медицинска сестра, а лекар има само сутрин”  допълни още Тусиос. Според него, не е ясно какво се е случило, защото като е дошъл затворникът е бил в добро състояние.

Според директора на полицията в Серес Аристотелис Манолас, в затвора в Нигрита е спокойно и няма нужда от изпращане на допълнително полицаи.

Затворът Маландрино, www.kathimerini.gr

Тялото на Карели след аутопсията е закарано в моргата на болницата в Серес.

Затворниците са поискали незабавни обяснения защо още следобед Карели не е закаран в болницата в Серес, след като в затвора не е имало лекар.

Припомня се, че на обед във вторник Карели уби надзирателя Георгиос Циронис с три намушквания в затвора Маландрино.

Категории: криминална хроника затвор в Нигрита албански рецидивист убийство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus