Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Албански рецидивист уби надзирател

26 Март 2014 / 09:03:26  GRReporter
1399 прочитания

Надзирателите в гръцките затвори няма да работят по време на посещенията на близките на затворниците във всички гръцки затвори от днес и до неделя, 30 март. Решението бе взето от управителния съвет на Гръцката федерация на превъзпитателните служители в знак на траур и протест за убийството на техния 46-годишен колега Георгиос Циронис от рецидивист от албански произход в затвора в Маландрино.

Осъденият на доживотен затвор престъпник наръга надзирателя със саморъчно направено оръжие във вторник след обяд. Надзирателят, който е баща на три деца издъхна по време на транспортирането му към болницата в Амфиса.

Според източници албанецът го нападнал, понеже молбата му да получи отпуск от затвора била отхвърлена. Той дори казал: „Не ме пускате да отида да видя майка си. Някой от вас ще плати за това”.  

От федерацията посочват, че посещенията на адвокатите на затворниците, тяхното транспортиране в съда или в болници за програмирани медицински изследвания, както и всички останали вътрешни процедури ще се извършват нормално.

Министърът на правосъдието Хараламбос Атанасиу изрази съболезнованията си към семейството на убития надзирател. По повод на реакциите към проектозакона на ведомството, в който се предвиждат промени в системата и създаване на затвор с най-висока степен на сигурност, министърът подчерта, че целта му е установяването на законността без отстъпки и компромиси.

В затвора в Маландрино бяха изпратени специални отряди на гръцката полиция, които днес провеждат проверки във всички килии с цел да открият и други скрити саморъчно направени оръжия.

Категории: Криминална хроника затвор в Маландрино убийство надзирател албански рецидивист
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus