Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Последно сбогом за 19-годишния младеж

16 Август 2013 / 11:08:13  GRReporter
1108 прочитания

Днес в 17.00 ч. ще се състои последното действие от драмата в Перистери, когато роднини и приятели ще се сбогуват за последен път с 19-годишния Танасис Канаутис, който във вторник вечерта почина в опит да избегне билетна проверка.

Хора от неговото обкръжение, но и непознати, продължават да оставят цветя на мястото на инцидента на улица „Панаги Цалдари”, а в профила на младежа във Facebook приятелите му пишат съобщения и съболезнования за нелепата му смърт.

Въпросителните около точните условия на смъртта на момчето, остават все още без отговор. Както заяви в сутрешния блок на Mega адвокатът на семейството Арети Папанайоту, светлина върху случая ще хвърли само съдебномедицинската експертиза. Тя обаче подчерта, че не е в състояние да посочи кога резултатите от подобна експертиза ще бъдат оповестени.

Според Папанайоту един извод вече може да бъде направен, а именно, че е имало размяна на остри реплики между младежа и кондуктора, но дали 19-годишното момче е било блъснато, ще докаже експертизата.

Същевременно адвокатът на семейството призова всички присъствали на трагичния инцидент да дадат свидетелски показания, за да се сглоби по-точно картината от произшествието.

Освен това семейството разполага със свидетелски показания, според които при срещата на двамата кондукторът е казал на 19-годишния Танасис: «Теб те помня. Миналата година ми се изплъзна, но тази няма да успееш».

Според семейството момчето и кондукторът са били стари познайници, тъй като преди една година при билетна проверка по същата тролейбусна линия двамата отново се спречкали. Изглежда случката се е запечатала в паметта на кондуктора, и последната им среща е представлявала последната страница от тяхното познанство, но и от живота на 19-годишния ученик от квартал Перистери.

19-годишният Танасис Канаутис с приятелката си

Чрез адвокат Папанайоту семейството поставя под съмнение версията на „Градски транспорт” АД, според която младежът е отворил вратата и е скочил сам. Арети Папанайоту обаче пита как е възможно, когато човек скача от превозно средство, да падне по гръб на паважа, както е станало с 19-годишния младеж.

Според семейството, момчето не е отваряло вратата, а преди това в тролея е имало боричкане, затова и по тялото на Танасис е имало драскотини, рани, а блузата му е била скъсана. «Искаме уважение към паметта на детето. Вярваме, че ще бъде раздадено правосъдие, и важна роля ще изиграят съдебното разследване и съдебномедицинската експертиза. Нека оставим въпросът да бъде решен в съда, където му е мястото», заяви адвокатът на семейството Арети Папанайоту.

Проблеми и в миналото с кондуктора

Кондукторът, изиграл ключова роля в трагичния инцидент, е бивш шофьор, станал доброволно кондуктор. Източници от министерството на транспорта посочват, че и в миналото е имало проблеми с поведението му, но не са били толкова сериозни, че да последват наказания.

 

 

Категории: трагичен инцидент билетна проверка кондуктор загинал младеж
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus