Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Младеж почина след скок от тролей по време на билетна проверка

14 Август 2013 / 13:08:48  GRReporter
2672 прочитания

18-годишен младеж загина, след като скочи от тролей по време на проверка на билетите. Инцидентът е станал около 22:00 във вторник в атинското предградие Перистери.

Жертвата се качила на тролей 12, който изпълнява маршрута Запио – Агиос Йеротеос на спирка Агиос Андониос и в посока Антуполи. На следващата спирка в тролея се качил кондуктор, който се отправил към младежа и поискал да види неговия билет. Той обаче нямал такъв и заявил, че няма пари да плати глобата, затова кондукторът му казал да слязат заедно на последната спирка.

Очевидци твърдят, че в този момент младежът натиснал бутона за опасност, вратата се отворила и той скочил навън. Всичко се случило, докато тролеят се намирал в движение, в резултат на което при падането младежът ударил главата си много сериозно.

Първоначално той бил откаран в тежко състояние в болница Агия Олга, а впоследствие в болница Генико Кратико в Атина. Там издъхнал в ранните часове.

Властите обаче разследват и други версии за инцидента. Според източници младежът влязъл в спор, след което нападнал кондуктора. Други пътници в тролея дори се намесили в спора и казали на кондуктора да не се държи по такъв начин. Според очевидци пътниците и други свидетели на събитията отправили словесни нападки срещу кондуктора, след като младежът бил откаран в болницата.

По-късно шофьорът и кондукторът дали показания пред представители на Пътна полиция в Перистери и били освободени. След смъртта на младежа обаче те били отново привикани в участъка и последвал арест. Срещу двамата бяха повдигнати обвинения за непредумишлено убийство и се очаква да дадат показания в прокуратурата.

В рамките на разследването ще бъдат взети показания от спътниците на 18-годишната жертва, за да се установи какво точно е довело до трагичния инцидент.  

Категории: Криминална хроника тролей билетна проверка инцидент непредумишлено убийство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus