Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията разпространи снимки на Никос Мазиотис и негови съучастници

19 Юли 2014 / 13:07:42  GRReporter
1000 прочитания

Дванадесет снимки на арестувания в сряда в центъра на Атина Никос Мазиотис разпространи полицията след прокуроска заповед. На четири от тях се вижда как терористът се разхожда спокойно в Атина, а осем са от охранителни камери.

Никос Мазиотис по време на банковия обир в Клитория на 10 март 2014

 Никос Мазиотис по време на банковия обир в Метана на 25 юли 2013

Освен това полицията разпространи осем снимки и една от лична карта на Йоргос Петракакос, смятан за съучастник на Никос Мазиотис, за когото в петък също бе издадена заповед за арест, но все още е в неизвестност.

Йоргос Петракакос по време на банковия обир в Акрата на 20 декември 2012

Снимката от личната карта на Йоргос Петракакос

Според полицията Петракакос е участвал заедно с Василис Палеокостас в отвличането на бизнесмена Йоргос Милонас през 2008, факт, който според полицията доказва тесните връзки на новите терористи с осъдените престъпници.

Разпространени са и снимки на четирима неизвестни до момента съучастници на Никос Мазиотис, записани от охранителните камери по време на банковите обири в Клитория на 10 март 2014 и в Акрата на 20 декември 2012.

Неизвестен съучастник от въоръжения обир в Клитория на 10 март 2014

Неизвестен съучастник от банковия обир в Акрата на 20 декември 2012

Междувременно от болница „Евангелизмос“ си тръгна 27-ият следовател, снемал показания от задържания в сряда терорист, но без да направи никакви изявления.

А мащабната полицейска операция продължава в областите Атика, Фтиотида, както и в дома на сестрата на Пола Рупа в Каламата, с цел да бъдат открити още доказателства и хора, свързани с арестувания терорист. Разследването продължава и в скривалището на Мазиотис в кооперация на улица „Ипсиланду“, в атинския квартал Маруси, въпреки че там не бяха открити нито оръжия, нито компютри или други улики. Това обаче потвърждава предположенията, че 42-годишният терорист е държал под наем и друго жилище в област Атика, което е служело за явка на "Революционна борба".

Интересен е също така фактът, че в съседната сграда на улица "Ипсиланду" живеел наскоро пенсиониран висш служител в Гръцка полиция, който при това имал охрана.

Според съседи на Мазиотис, дали показания, било ясно, че терористът носи перука, но те смятали, че това е поради здравословни причини. Стана ясно също така, че Мазиотис и Рупа са пътували в Испания и на остров Крит с фалшиви документи.

 

 

Категории: Никос Мазиотис снимки Гръцка полиция съучастници банкови обири
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus