Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията арестува 71-годишен педофил

06 Ноември 2012 / 21:11:04  GRReporter
1155 прочитания

Гръцката полиция представи пред обществеността снимката и личните данни на 71-годишен пенсионер, който е бил заловен по обвинения за блудство с непълнолетни. Името на арестувания педофил е Георгиос Мурас, роден през 1941 в област Аркадия и жител на атинското предградие Илиуполи.

Срещу пенсионера бе започнато наказателно гонение по обвинение за серийно съблазняване на деца под 12 и 14-годишна възраст.

От полицията обявиха, че оповестяването на данните на арестувания педофил се прави с оглед на защитата на обществото. Властите призоваха гражданите, които могат да предоставят информация по случая да го направят анонимно на телефон 210 6476370 в 1-ви отдел за защита на малолетните в полицейското управление на област Атика.

В същото време полицията продължава да издирва 26-годишния Мариос Папагеоргиу, който бе отвлечен на 8 август тази година. Въпреки че седем от похитителите му бяха заловени на 16 октомври той продължава да се намира в неизвестност, а операцията по откриването му с всеки изминал ден се превръща в трилър.

От полицията смятат за ключови показанията на двама свидетели: един лекар от област Ахаия и една банкова служителка от атинския квартал Неос Козмос. Властите търсят младежа и в село в отдалечената от Атина област Мани, където се е озовал по време на отвличането неговият организатор – 71-годишният Петрос Михалеакос.

В досъдебната преписка съществуват данни за един тесен сътрудник на министър, един бивш високопоставен служител на Службата за борба с финансовите престъпления и поне двама униформени, които се намират в приятелски отношения с организатора на отвличането и с които той е разговарял по време на разследвания период.

Друг интересен факт е, че по време на преговорите със семейството на Мариоя неговите похитители са „успокоявали” майка му, че „синът ти отиде на поклонение в един манастир” или, че „дадохме му една цигара и в момента е с една много красива жена”. В друг разговор те са й казали, че синът й заминава за Америка.

По време на разпита организаторът Петрос Михалеакос е казал на полицаите, че жертвата е замесена в афера с наркотици. Негови приятели обаче опровергават това, като посочват, че „Мариос мразеше наркотиците и никога не е употребявал такива”.

Според полицията в папката по случая съществува една информация, която до момента не бе оповестена и е много възможно да крие истината за съдбата на МАриос Папагеоргиу. В показанията си съпругата на Михалеакос е разказала, че „около 11 август някакви хора позвъниха на вратата и Петрос слезе долу, за да говори с тях. Когато се върна беше пребледнял и в продължение на часове не искаше да разговаря с никой”. Полицаите не изключват възможността той да е бил уведомен, че 26-годишната жертва е мъртва.

Категории: Криминална хроника педофил арест отвличане разследване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus