Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Петзвездният остров Меганиси

24 Ноември 2013 / 11:11:48  GRReporter
2788 прочитания

На остров Меганиси ще бъде направена през следващите години една от най-значимите туристически инвестиции. Ще бъде построен луксозен комплекс от къщи, който ще е свързан с петзвездни хотели и марини в областта Кефали. Процедурите са задвижени с бързи ритми, а мастер-планът на инвестицията, която ще надмине 150 милиона евро, е готов.
Архитектурният план е дело на една от-най известните фирми във Великобритания- Studio Seilern Architects, а планирането на проекта започва с основната задача  не да се промени физиономията на острова, а да се осигури  уединението  на богатите и известните, които вече купуват вилите.

„Господарката на модата” Миуча Прада си купи скоро терен на Меганиси, който принадлежи на лорд Чарлс Джейкъб Ротшилд, един от големите британски банкери и член на едно от най-богатите семейства в света. Според информациите  към фирмата на лорд Ротшилд Gmax са се обърнали и други кандидат купувачи. Между тях е Павлос, синът на бившият гръцки крал Константинос, заедно със съпругата си Мари Шантал. Интерес са проявили и британският скулптор Анис Капур, Роман Абрамович, принц Чарлс, кралското семейство на Испания и Никол Кидман.

Както става ясно от мастер плана  комплексът се намира на уникално място . Терените имат гледка 360 градуса и пряк достъп до морето, както и до останалата част на острова чрез пътна мрежа. Вече е завършен основният път, който ще води до комплекса, на стойност 4 милиона евро.

„Частното село” на богатите се развива върху 8 терени с размер 4-40 хектара всеки, които пазят уединението и сигурността на високите гости. Всяка вила ще е изолирана от останалите терени и абсолютно защитена. Освен вилите планът описва развитието на туристическата и панорамната инфраструктура. Ще бъдат построени 2 петзвездни хотел, единият с гледка към Кефалония, а вторият ще гледа на запад към островите Каламос и Кастос.

В архитектурния план има и една голяма луксозна марина под „Port Hotel”, която ще обслужва съдовете на собствениците, а в източната част се предвижда втора марина за яхти.

Ще бъде построено и едно цяло село от луксозни жилища, отделно от вилите на богатите собственици. Строежът на жилищата, всяко с площ 100-500 кв.м., ще зависи от продажбите. Предвижда се и създаването на ферма за биологични продукти.

Впечатляващият проект допълва йонийския пъзел в конкретния регион, наричан вече „Кварталът на богатите и известните”. Меганиси се намира близо до Лефкада и само на 40 минути от Атина със самолет. В същия район се намират островите Скорпиос на руския олигарх Димитри Риболовлев, както и Аркуди, където семейство Пероти предвижда построяването на комплекс от луксозни жилища. Малко по-на запад се намират  островите Ехинадес, между които остров Оксия- на емира на Катар. Шейх Ал Тани предвижда построяването на един art island, където ще има зали за изкуства, музей и жилища, в които ще отсядат познати имена от света на културата. Очаква се проектът да струва над 300 милиона евро.

В същия район, в Итака, има предложения за развитието на големи панорамни комплекси. Фирмата Агия вече е внесла документи за одобрение в Invest in Greece за включването й в разпоредбите за стратегическите инвестиции fast-track. Планът предвижда създаването на луксозен курорт „Ithaca Resort”, който ще включва панорамно туристическо селище, петзвезден хотел, център за таласотерапия, игрище и голф клуб, марина, конгресни зали и панорамни вили.

 

Категории: Йонийско море остров Меганиси луксозен комплекс богати и известни инвестиции
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus