Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Парламентът сне имунитета на депутат от Златна зора

13 Март 2013 / 15:03:30  GRReporter
965 прочитания

Гръцкият парламент сне депутатския имунитет на парламентарния представител на Златна зора Илиас Касидиарис. 205 депутати гласуваха „за” и петима бяха „против” предложението и така златнозорецът ще може да бъде изправен пред съда за побоя, който нанесе в телевизионен ефир срещу депутатката от Комунистическата партия Лиана Канели.

Самият Касидиарис също се обяви „за” предложението. Според него обвинението е „скалъпено и направено по поръчка”. Както посочи, той не е нанесъл тежка телесна повреда. „Свидетели бяха 10 милиона гърци”, заяви Касидиарис и призова колегите си да снемат депутатския му имунитет, за да бъде „ отново тържествено оневинен”.

В изказването си Касидиарис заяви, че пръв е станал жертва на удар след ироничните коментари на Лиана Канели и Рена Дуру от СИРИЗА, която също участваше в сутрешния блок по телевизия Антена.

„Имунитетът трябваше да бъде снет още от първия месец, когато всички бяхме кандидати за депутати, а не шест месеца по-късно”, беше мнението на Лиана Канели, която обърна внимание на факта, че Касидиарис се укриваше за два дни, за да избегне да бъде арестуван и съден по експресната процедура.

„Тръгна си от телевизията, за да избегне съда по експресната процедура, без да е необходимо да е облечен като поп. Беше диостатъчно, че носеше черните дрехи на Златна зора” каза тя и допълни в много натоварен емоционално тон:

„Той твърди, че се е разярил от някакъв ироничен коментар, но аз не се разярих от неговия: „Комунистке, ще станеш на сапун”.

По време на изказването си Илиас Касидиарис обвини правосъдието в пристрастност, понеже той също подал искове срещу двете си колежки в парламента, но само неговият случай бил изпратен в парламента.

По-рано Лиана Канели се беше обърнала към него с думите:”Няма да използвате статута си на депутат, за да го подкопавате. И това ви го казва човек, който иска да бъде утвърден различен парламент и друга система. Но ние комунистите ще продължим да го защитаваме, независимо колко фашисте сте в и извън парламента”. 

Категории: Политика депутатски имунитет парламент Илиас Касидиарис Лиана Канели побой
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus